Haberler

Başbakan Yardımcısı Elvan, Tüp Bebek Merkezi ve Yüksekokul Açılışına Katıldı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Mersin Üniversitesi'nin Çiflikköy yerleşkesindeki Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Tüp Bebek Merkezi girişi Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve protokolden detay -Elvan'ın konuşması Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de: Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Birçok gelişmiş ülkede sağlık sistemi çökmüş durumdayken Türkiye'de modern binalarda, modern teçhizatlarla son derece donanımlı ve dünyada her alanda rekabet edebilecek tıp alanındaki öğretim üyelerimizle sadece ülkemize değil, tüm dünyaya hizmet sunabilen bir konuma geldik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Mersin Üniversitesi'nin Çiflikköy yerleşkesindeki Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Tüp Bebek Merkezi girişi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve protokolden detay

-Elvan'ın konuşması Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de:

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Birçok gelişmiş ülkede sağlık sistemi çökmüş durumdayken Türkiye'de modern binalarda, modern teçhizatlarla son derece donanımlı ve dünyada her alanda rekabet edebilecek tıp alanındaki öğretim üyelerimizle sadece ülkemize değil, tüm dünyaya hizmet sunabilen bir konuma geldik" dedi.

Elvan, eşi Zeliha Elvan ile birlikte katıldığı Mersin Üniversitesi'nin Çiflikköy yerleşkesindeki Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Tüp Bebek Merkezi'nin açılışındaki konuşmasında, gelişmiş bir toplum olmanın en önemli koşullarından ikisinin eğitim ve sağlık olduğunu söyledi.

İktidara geldikleri 2002 yılından beri bu iki alanda çok önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Elvan, "Eğitimde fiziki altyapıyı önemli ölçüde tamamlamış durumdayız. Hatta birçok gelişmiş ülkenin eğitim alanındaki fiziki altyapısından çok daha iyi bir konuma geldik" diye konuştu.

Elvan, yeni dönemde temel olarak yoğunlaşacakları alanın, eğitim sektöründe nitelikli, daha vasıflı ve rekabet gücü yüksek insan altyapısına sahip olmak olacağını vurgulayarak, fiziki anlamda sağlanan gelişmelere paralel olarak nitelikli bir insan kaynağını oluşturma yönünde de çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Sağlık sektörünün 13-14 yıl önce Türkiye'nin en problemli alanı olduğunu, bu sürecin geride bırakıldığını söyleyen Elvan, şöyle konuştu:

"Yıllarca konuşulan, tartışılan bir konu vardı. 1960 yılından itibaren her gelen hükmet, Türkiye'de sosyal güvenlik reformunu yapacağını ifade ediyordu ama bizden önceki dönemlerde hiçbiri sosyal güvenlik reformunu yapma cesareti gösteremedi. Bizlerin kararlılığı ve milletimizin bize verdiği destekle, sosyal güvenlik reformunu gerçekleştirdik. Bugün sadece ülkemiz içinden değil, ülke dışından da özellikle Avrupa'dan çok sayıda hasta Türkiye'ye geliyor. Birçok gelişmiş ülkede sağlık sistemi çökmüş durumdayken Türkiye'de modern binalarda, modern teçhizatlarla son derece donanımlı ve dünyada her alanda rekabet edebilecek tıp alanındaki öğretim üyelerimizle sadece ülkemize değil, tüm dünyaya hizmet sunabilen bir konuma geldik."

Elvan, özellikle yüksek öğretim ve sağlık alanında reformlar yapmaya devam edeceklerini belirterek, mevcut problemlerin de çözümü için uğraş sarf edeceklerini ifade etti.

Sağlık alanında yapılacak gelişmelere de değinen Elvan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aile sağlığı merkezlerinin yapısı ile aile hekimliği uygulamasının yeniden yapılandırılmasını sağlayacağız. Burada temel amacımız bütünleşik bir yapı oluşturmak. Eksik olan taraflarımız var, fazla olan taraflarımız da var. Bunu bir bütün olarak ele alıp hem aile sağlığı merkezlerimizi hem de aile hekimliği uygulamasını bir bütün halinde değerlendirip, ona göre yeni bir mekanizma ortaya koyacağız. Sağlık alanında plazma ürünleri ve aşıların yurt içinde üretimi için modern çalışma hazırlıklarını tamamlayacağız ve bununla ilgili ihale sürecini de bu yıl başlatacağız. Evlerde sağlık uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Sağlık araç ve gereçleriyle, stratejik ve yerli ilaçların geri ödeme, fiyatlandırma ve ruhsatlandırma süreçlerini iyileştireceğiz. Aralık 2015'de kurduğumuz Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Kurulumuzun da etkin bir şekilde faaliyet göstermesini temin edeceğiz. Sağlık turizmindeki kurumların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu için altyapı oluşturacağız ki bu Mersin için de son derece önem arz eden bir alan."

Türkiye'nin ilk şehir hastanelerinden birinin Mersin'de hizmete açılacağını hatırlatan Elvan, bundaki temel yaklaşımın yurt dışından hasta temin etmek ve yurt dışından da hizmet verebilecek bir altyapıya kavuşmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Özel üniversitelerle ilgili anayasa değişikliği

Elvan, eğitim konusunda da çok sayıda reform çalışması olduğunu vurgulayarak, "Üniversitelerin öğretim kalitesini ve araştırma kapasitesini artıran, girişimcilik ve yenilikçilik alanında faaliyetlere yoğunlaştıran, rekabeti ve insana karşı sorumluluğunu odağına alan bir yüksek öğretim kanunu çıkaracağız. Elbette bizim temel arzumuz anayasada bir değişiklik yapmak. Özellikle Yükseköğretim Kurulunun anayasada zikredilmesi nedeniyle, bugün bizler özel kesimin üniversite kurmasına maalesef anayasa gereği izin veremiyoruz. Ancak vakıflar aracılığıyla üniversite kurmanız mümkün. Bir anayasa değişikliğiyle inşallah bunun önünü açacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Elvan, beraberindeki Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile birlikte Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Heyet, daha sonra açılışını yaptıkları merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Türkiye Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title