Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Daha da Güzel İşler Yapacağız"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Daha da güzel işler yapacağız" Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu temel atma törenine katıldıİSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İstanbul Üniversitesi Sultangazi yerleşkesinin temel atma programına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Daha da güzel işler yapacağız"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu temel atma törenine katıldı

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İstanbul Üniversitesi Sultangazi yerleşkesinin temel atma programına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada "Daha da güzel işler yapacağız. Bunu yapmak için biz de imkan da var, cesaret de var çalışkanlık da var" dedi.

Sultangazi Belediyesi tarafından yapılacak olan İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakülte binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut AK, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yapılan protokol konuşmalarının ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak üniversite inşaatının temelini attı.

Göreve başladıklarında söz verdikleri projelerin bir bir hayata geçtiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "8 yıl öncesine gittiğimizde muhtarlık binasından başka bir şeyimiz yokken, koyduğumuz hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşmak ve daha ötesine geçmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. 8 sene evvel Gaziosmanpaşa'dan ayrıldığımızda sadece 5 tane lisemiz vardı. Bugün ise 26 liseye çıktık. Tarihi boyunca almış olduğu 33 okula iki dönemde 50 okul ilave edeceğiz dedik. Şuanda bu üniversite ve yeni ihaleyle beraber 49'a yükseliyoruz. Bir tane var ona da yer ayarlayacağız. Yatırım alamazsak da belediye imkanlarıyla yapacağız ama sözümüzü tutacağız. 2 dönemde 50 okulu bu ilçeye kazandırmış olacağız. Bugün bunları üniversite ile taçlandırıyoruz. Sosyal bilimler meslek yüksekokulunu tamamladık, sadece peyzajı kaldı. Bu ayın sonuna kadar bitiyor. Temelini, atacağımız yer toplam 52 bin metrekare. İçinde sağlık bilimleri, diş hekimliği fakültesi, hizmet verecek. Hastaneye de bir koridor ile kapalı geçiş sağlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz teorik bilgileri hastanede uygulama fırsatı bulacaklar" dedi.

"Belediyecilik hizmetlerindeki paradigma değişti, çerçeve değişti"

Belediyecilik anlayışının AK Parti ile farklı bir boyut kazandığını belirten Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bir yanda Türkiyemizin en köklü üniversitelerinden birisi olan İstanbul Üniversitesi'nin diğer tarafta da en genç belediyelerinden olan Sultangazi Belediyesinin örnek teşkil edecek işbirliğine sahne oluyor burası. 1908 yılında kurulmuş olan İstanbul Üniversitesi bünyesindeki diş hekimliği fakültesinin temelini atacağız. Diğer taraftan da sağlık bilimleri fakültesinin temelini atacağız. Burası hem üniversite hem sağlık kampüsü olarak sadece Sultangazililere değil tüm İstanbul'a hizmet vermeye başlayacak. Bu şekilde Sultangazi İstanbul'un yıldızı parlayacak en güzel ilçelerinden birisi olmaya devam edecek. Eskiden belediyecilik hizmeti denildiğinde genelde kaldırım, kanalizasyon ve çöp toplama gibi hizmetler aklımıza gelirdi. Ama şimdi belediyecilik hizmetlerindeki paradigma değişti, çerçeve değişti. Bir dönüşüm yaşandı. Bu dönüşüm 1994 yılında Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da belediye başkanı olduğu andan itibaren değişti. İnsana dokunan onlarla omuz omuza olan, nerede beklentisi olan ihtiyaç sahibi varsa onun yanında duran, her türlü ihtiyaçlarına yetişen bir belediyecilik anlayışı. Biz şimdi aynı bu belediyecilik anlayışımızı sadece yerelle yeterli kılmıyoruz. Türkiye hatta küresel ölçekte bunu yapmaya başladık. Bu bir anlayış, insana yaklaşım meselesi, bu insana hizmet götürme meselesi. Daha da güzel işler yapacağız. Bunu yapmak için biz de imkan da var, cesaret de var çalışkanlık da var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Üniversitesi Hakan Çavuşoğlu Mustafa Şentop Sultangazi Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title