Haberler

Başakşehir'in rakibi Sporting'i tanıyalım

Güncelleme:

Tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkarak önemli bir başarıya imza atan İstanbul Başakşehir, Portekiz ekibi Sporting Lisbon'a karşı son 16 turuna kalmak için mücadele edecek. Turuncu lacivertli ekip, ilk maçı deplasmanda, rövanş mücadelesini ise İstanbul'da oynayacak.

BRUNO FERNANDES'E DİKKAT

Sporting'in kadrosuna bakıldığında en dikkat çeken isim olarak Bruno Fernandes göze çarpıyor. Portekiz ekibine Temmuz 2017'de katılan 25 yaşındaki oyuncu kısa sürede gösterdiği performansla hem takımın en önemli kozu haline gelirken, geçtiğimiz transfer döneminde de Avrupa'nın büyük kulüplerinin transfer listesine girmeyi başardı. Portekiz ekibi ile geçtiğimiz sezon toplamda 53 maça çıkan Fernandes, bu maçlarda 32 gol 18 asistlik bir performans sergileyerek takımına önemli bir katkı sağladı. Bu sezon da kaldığı yerden devam eden Portekizli oyuncu, Avrupa Ligi'nde çıktığı 5 maçta 5 gol atıp 3 de asist yaparak takımının kaydettiği 11 golün 8'ine direkt etki etti. Fernandes ligde ise çıktığı 12 maçta 5 gol - 6 asistlik bir performans ortaya koydu. Takımın aynı zamanda kaptanı olan 25 yaşındaki oyuncu, Portekiz Milli Takımı'nın da vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alıyor.

LİG ŞAMPİYONLUĞUNA HASRET

Son yıllarda Portekiz'de Benfica ve Porto'nun gerisinde kalan Sporting, lig şampiyonluğuna hasret bir görüntü çiziyor. Portekiz ekibi son olarak ligde 2001-2002 yılında şampiyonluk ipini göğüslerken 17 yıldır Benfica ve Porto'nun şampiyonluklarına engel olamıyor. Bu 17 yılda Porto 10, Benfica ise 7 kez kupayı müzesine götürdü. Öte yandan ligde istediği şampiyonluğu uzun yılladır yakalayamasa da Sporting, geçtiğimiz yılı hem Portekiz Kupası'nı hem de Portekiz Lig Kupası'nı kazanarak kapattı. Portekiz ekibinin tarihi boyunca 18 Lig şampiyonluğu, 17 Portekiz Kupa şampiyonluğu ve 2 de Portekiz Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. Bunun yanında 1963/1964 sezonunda da Portekiz ekibi, Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürdü.

JORGE JESUS'TAN SONRA DİKİŞ TUTTURAMADILAR

Portekiz ekibi, 2015-2018 yılları arasında görev yapan Jorge Jesus'un ardından teknik direktörlük konusunda bir türlü istediğini bulamadı. Jesus'un ardından göreve Sinisa Mihajlovic'i getiren Lizbon, Sırp teknik adamın görevine 9 gün sonra son vererek flaş bir karar almıştı. Mihajlovic'in ardından Jose Peseiro ile yoluna devam eden Sporting, 4 ay sonunda Peseiro göreve devam etmeme kararı alırken sırasıyla Tiago Fernandes, Marcel Keizer ve Leonel Pontes'i teknik direktörlüğe getirdi. Portekiz temsilcisinin teknik direktörlük görevini şu an Portekizli teknik adam Silas yürütüyor. Silas ile 14 maça çıkan Sporting, bu maçlarda 10 galibiyet alırken 4 kez de mağlup oldu.

TÜRK EKİPLERİNE KARŞI 6 MAÇ OYNADILAR

Sporting tarihi boyunca Türk ekipleriyle 6 maçta karşı karşıya geldi. 1993-1994 sezonunda UEFA Kupası 1'inci Turu'nda Kocaelispor ile eşleşen Lizbon, ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalırken rövanşta 2-0 galip geldi. 2003-2004 sezonunda bu kez Gençlerbirliği ile UEFA Kupası'nda karşı karşıya gelen Lizbon, ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalırken rövanş mücadelesinde ise Gençlerbirliği'ne 3-0 mağlup olmuştu. Sporting son olarak 2015-2016 yılında UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Beşiktaş ile eşleşmiş, İstanbul'da oynanan mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrılırken, Portekiz'de oynanan mücadelede ise Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etmişti.

KADRODA TANIDIK İSİM

Öte yandan Portekiz ekibinin kadrosunda tanıdık bir isim de dikkat çekiyor. 2017-2018 yılında kiralık olarak Fenerbahçe forması giyen Luis Neto, bu sezon başında Portekiz temsilcisine katılırken 12 maçta forma şansı buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Başakşehir Portekiz Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (7)

bjk advers:

Sporting Lisbon bence Mönchengladbach kadar güçlü bir takım değil . Normal şartlarda Başakşehir''in bu takımı rahatlıkla elemesi gerekir .

5
0
yanıtYanıtla
UNi GS:

Basaksehir simdi bitti.. buraya kadarmış hehhe

1
3
yanıtYanıtla
Poucs:

Başakşehir yener kolay Rakip diğerlerine göre en makul takım yani

4
0
yanıtYanıtla
ODUNCU:

başakşehir kolay takım rahat geçer sporting

0
4
yanıtYanıtla
GALA1905:

Aman cok korktu simdi Basaksehir. puhahaha

2
0
yanıtYanıtla
AA:

GÖKSAL GÜMÜŞDAĞ BEYFENDI BIRI KONUSMALARI ILETISIMI.

1
0
yanıtYanıtla
ERENDERDİÇOK:

Oldukça prestijli zor bir rakiple eşleşildi fakat Başakşehir takımızda güzel bir atmosfer yakaladı elenmeyecek rakipte değil. Başarılar diliyorum takımımıza.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title