Haberler

Bal Kaymak" Filmi 18 Mayıs'ta İzleyiciyle Buluşacak

Sıcak ve samimi öyküsüyle izleyiciyi özlenen duygulara doğru yolculuğa çıkarmayı hedefleyen "Bal Kaymak" filmi 18 Mayıs'ta vizyona girecek.

Sıcak ve samimi öyküsüyle izleyiciyi özlenen duygulara doğru yolculuğa çıkarmayı hedefleyen "Bal Kaymak" filmi 18 Mayıs'ta vizyona girecek.

Onur Tan'ın yazıp yönettiği filmin sosyal medyada yayınlanan fragmanı 150 binin üzerinde sinemasever tarafından izlendi.

Sekiz yaşındaki başrol oyuncusu Beren Gökyıldız, ilk filminde gu¨zel bir ekiple çalıştığını belirterek, "Bo¨yle bir projede yer aldıgˆım ic¸in kendimi c¸ok s¸anslı hissediyorum. Ayrıca sinemada dev ekranda izlemek ic¸in sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Gökyıldız, filmden önce bal ve kaymak yemediğine işaret ederek, "Bal Kaymak hikayesinde en c¸ok Bade'nin c¸ok mutlu bir kız olmasını sevdim. Dogˆruyu so¨ylemek gerekirse bal ve kaymagˆı birlikte ilk olarak filmin c¸ekimleri sırasında yedim c¸u¨nku¨ kaymak sevmiyordum ama c¸ok begˆendim. Hem c¸ok lezzetli hem de c¸ok faydalı. Bu¨tu¨n çocuklar yemeli bence." dedi.

Çekimleri Makedonya ve İstanbul'da gerçekleştirildi

Çekimleri Makedonya ve İstanbul'da gerçekleştirilen filmde, Tarık Ünlüoğlu, Sabina Toziya, Beren Gökyıldız, Kenan Çoban, Filiz Ahmet, Yunus Emre Yıldırımer, Melissa Yıldırımer ve Ömer Tan rol aldı.

Big Play Entertainment (2D Medya)/ Sertaç Demirtaş, Yusuf Karataş yapımcılığında vizyona girmeye hazırlanan filmin konusu şöyle:

"Güneşin yaktığı, suyun boğduğu, havanın dondurduğu ancak Balkan topraklarının henüz üstünü örtmeyi beceremediği kadar büyük bir sevdanın masalı Bal Kaymak. Yaylanın bir ucundan diğerine bütün köyü ortadan ikiye bölen ve kavuşması imkansız görünen bu masalın kahramanları ise Adem, Havva ve Bade. Kalbinde güzel, renkli ve saf bir dünya kurmayı başaran küçük Bade için hayatın bütün kavgaları başka dünyalarda başka yerlerde oluyor.

Bade, çalışkan arılarıyla ve kocaman köpeğiyle dünyanın en iyi balını üreten aksi, huysuz, geçimsiz, sert bir dede ve sevimli keçileri ve oğlaklarıyla dünyanın en iyi kaymağını yapan inatçı, kızgın, küsmüş bir nine arasında kendisine kalacak sıcak bir yuva bulamayan, sevgiye, meleklere ve iyiliğe inanan küçük bir kız çocuğu. Dede ve nine arasında esen sert rüzgarlara direnen Bade ile kendisi kadar küçük ama zekası, kuvveti ve çalışkanlığıyla yaylada haklı bir ün kazanan arkadaşı Ömer, izleyiciyi yeni bir masala ve maceraya, uzakta kalmış çocukluk yıllarına yolculuğa çıkaracak."

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya İstanbul Ömer Tan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title