Haberler

Bakan Soylu: Suriye'de, Türkiye'nin bütün şehirlerini patlatabilecek bir maddeyi tespit edip engelledik

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sınır ötesinde teröre son vermek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi ve "Türkiye'nin bütün şehirlerinde patlatılabilecek, yüz binlerce kişiyi öldürebilecek bir maddeyi tespit edip, engelledik" ifadelerini kullandı.

CNN Türk'de yayınlanan Tarafsız Bölge programının canlı yayınında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin bir terör merkezi haline geldiğini ve terörün gelişimi için yapılan tüm hamleleri engelleme hedefinde olduklarını söyledi. Süleyman Soylu, "Bugün sabah Jandarma İstihbaratımızın yakaladığı önemli bir şey var. 3,5 ton patlayıcı oluşturabilecek bir madde yakaladık. DEAŞ ve PKK'nın bulunduğu noktada yakaladı" diye konuştu.

"YÜZ BİNLERCE İNSANI ÖLDÜREBİLECEK BİR YAPI"

Suriye'de terör üniversitelerinin kurulduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'den Kuzey Irak'ın olduğu bölgede terör üniversiteleri kuruldu. Biz bugün bir şeyin peşindeyiz. Eğer o doğruysa Suriye'nin içerisinde öyle bir şey oluşturuluyor ki Türkiye'nin bütün büyük şehirlerinde bir anda patlatabilecek, yüz binlerce insanın ölebileceği bir yapı oluşturuyorlar. 3,5 tonluk patlayıcıyla ilgili bir şey söylüyorum şu anda. Türkiye'den Suriye'ye, Suriye'den Türkiye'ye akmaya çalışan bir şeyi söylüyorum. Biz bu tehdidi bugün yaşamıyoruz. Bugün sabah Jandarma İstihbaratımızın yakaladığı önemli bir şey. 3,5 ton patlayıcı oluşturabilecek bir madde yakaladık. Ucunda öbür tarafta yakaladık. Öbür tarafta DEAŞ ve PKK var."

"BİNLERCE PATLAMAYI ENGELLEDİK"

"Biz eğer buraları istikrarlı bir hale getiremezsek bu tehditler Türkiye üzerinden asimetrik bir sonuca ulaşmak isteyenlere imkan tanıyacaktır. Bu devam ediyor. Biz orada binlerce patlama olayını engelledik. Bunları sürekli olarak engelliyoruz. Buralar terör üretim merkezi haline geldi. Afrin'de İdlib'de Tel Abyad hepsi aynı. Bir tarafta PYD/PKK var. Şu anda PKK İdlib'in içerisinde mi değil mi? Şu anda mücadelenin içerisinde PKK da var."

"ÇOK YÖNLÜ BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Biz çok yönlü uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız. Şu anda 300 tane PKK elemanı bize karşı mücadele ediyor. Türkmen dağının diğer tarafında. Yayla ilçesinin hemen yanı başında. Herkes bir taraftan bir mücadele koymaya çalışıyor siz kendiniz geri çekeceksiniz, bu doğru bir şey değil."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Süleyman Soylu Türkiye Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title