Haberler

Bakan Özlü: "Türkiye Sanayi Devrimi Vize Gerektirmez"

Bakan Özlü: "Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez" "2023 hedeflerimiz için bizim vizeye ihtiyacımız yok" Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent açıldıMANİSA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili olarak "Ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimiz...

Bakan Özlü: "Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez"

"2023 hedeflerimiz için bizim vizeye ihtiyacımız yok"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent açıldı

MANİSA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili olarak "Ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimiz için bizim vizeye ihtiyacımız yok. Çünkü Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez. Vizeler içimizdeki gelişme azmine bariyer kuramaz" dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katıldığı törenle açıldı. MCBÜ Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi içerisinde kurulan Teknokent'in açılışında konuşan Bakan Özlü, "Çağımızda büyüklüğün birinci kriteri ekonomidir. Güçlü bir ekonomiye sahipseniz her alanda başarılı ve caydırıcı olursunuz. Türk ekonomisi güçlüdür, gücümüzü daha da arttırmak için yönümüzü bilim ve teknolojiye çeviriyoruz. Ekonomimiz kendisini hedef alan doğrudan veya dolaylı bütün manipülasyonlara karşı son derece dirençlidir. Türk ekonomisi bütün sınavlardan başarıyla geçmiştir. Türkiye'nin 2002'den bu yana aldığı mesafenin temelinde bilim ve sanayi yatırımlarımız vardır. Bilim ve eğitimden tasarruf olmaz. Bilime, teknolojiye, AR-GE'ye, inovasyona, tasarıma yatırımdan geri adım atmamız asla söz konusu değildir. Çünkü bunların hepsi bizi geleceğe taşıyacak olan kavramlar ve kurumlardır. Biz bilim ve teknoloji politikalarıyla sanayi politikalarını eş zamanlı belirlemek istiyoruz. Bütün stratejimizi bunun üzerine kuruyoruz. Çünkü biz bilim merkezli bir Türkiye, teknoloji üssü bir Türkiye, ileri sanayi ülkesi bir Türkiye istiyoruz. Bunun için de bilimde dönüşüm, teknolojide atılım, sanayide de üretim üssü olmayı hedefliyoruz" dedi.

ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili konuşan Özlü, "Son zamanlarda bir vize meselesi var. Alınan bazı kararlar var. Değerli arkadaşlar ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerimiz için bizim vizeye ihtiyacımız yok. Çünkü Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez. Vizeler içimizdeki gelişme azmine bariyer kuramaz. Tüm gelişimcilerimizi, sanayicilerimizi yüksek teknolojiye ve AR-GE'ye davet ediyorum. Mesele vizyon ve inanç meselesidir. Açılışın ardından Bakan Özlü ve beraberindekiler Teknokent'i gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Törende, Manisa Vali Vekili Volkan Köksal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, öğretim görevlileri ve öğrenciler yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Amerika Birleşik Devletleri Faruk Özlü Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title