Haberler

Bakan Müezzinoğlu: "Bu Milletin Cesareti, Asaleti, Feraseti Bütün Oyunları Bozar"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi hainlikleri yaparlarsa yapsınlar bu milletin mayası sağlam, temizdir. Bu milletin cesareti, asaleti, feraseti bütün oyunları bozar. Dostlara güven, düşmanlara da her türlü dersi verir." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nın açılışına katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl 15 Temmuz akşamı hain bir darbe girişimi sonrası o müthiş mücadelenin, savunmanın yıl dönümünde bir arada olduklarını söyledi.

Darbe girişimini önlerken şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Müezzinoğlu, "Rabbim onlardan razı olsun. İnanıyorum ki Rabbim cennetinin en müstesna köşesinde onları ödüllendirecektir. Rabbim gazilerimizden razı olsun, bizlere de şehitlerimize, gazilerimize, bu büyük Türk milletine layık olmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, bu büyük milletin, tarihinde birçok hainliklere ve düşmanlıklara muhatap olduğunu hatırlatarak, "Bu millet; Kur'an'ını, inancını, peygamberini, manevi ve milli değerlerini, bayrağını, İstiklal Marşı'nı istismar eden ve bu argümanlarla milleti kullanan 40 yıllık hain bir planla 15 Temmuz akşamı karşı karşıya kaldı. O hainler ki daha öncesinde annelerinden evlatlarını çalmıştı. Sonra da 15 Temmuz akşamı bir baktık ki bunların çaldıkları evlatlar, milletini, bayrağını ve bütün değerlerini 1 dolara satacak kadar akıllarını ve vicdanlarını birilerine teslim etmişler ama bu milletin asaleti, feraseti, cesareti onların hain emellerini çok değil 1-2 saatte çözdü." diye konuştu.

Sonrasında bu meydanların demokrasi meydanı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, Türkiye'nin her bir köşesinde yüzlerce meydanda demokrasi nöbetleri tutulduğunu anlattı.

"Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar"

Müezzinoğlu, şimdi de bu meydanlarda demokrasi bayramının kutladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Demokrasi bayramınız kutlu olsun. Analarımızın ak sütü gibi doya doya kutlayabileceğimiz, hak ettiğimiz bir demokrasi bayramını birlikte şekillendirdik. Başta Cumhurbaşkanı'mız, Rabbim ondan razı olsun. Cumhur ile cumhurbaşkanlığının bütünleştiği, milletle milletin yöneticilerinin bütünleştiği önemli güzel bir dönemi yakaladık. İnşallah 80 milyonun bu kardeşliğini hiç kimse bozamayacak. 80 milyonu hiç kimse hedeflerinden döndüremeyecek. Bu büyük milletin büyük medeniyet yolculuğunu hiç kimse engelleyemeyecek. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi hainlikleri yaparlarsa yapsınlar bu milletin mayası sağlam, temizdir. Bu milletin cesareti, asaleti, feraseti bütün oyunları bozar. Dostlara güven, düşmanlara da her türlü dersi verir. Her türlü korkuyu onlara yaşatır."

"Milletin vicdanını yok sayanlar daima kaybetmiştir"

Milletin vicdanını merkeze alan, milletin vicdanıyla yürüyenlerin daima baştacı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bu milletin vicdanını yok sayanlar ise daima kaybetmiştir. Birileri otobanların kıyısında yürüyerek ayak teri dökebilir ama biz milletimizin vicdan yolculuğunu yapıyoruz. Biz milletimizin gönlünden, kalbinden yollar yaparak, köprüler kurarak bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe taşımak için akıl teri, alın teri döküyoruz, gönül sızısı çekiyoruz ama bu milletin vicdanıyla yürüyemeyenler ayak terlerini dökerek ayak kokularını bu millete dinletmeye çalışıyorlar. Milletimiz onları elinin tersiyle itiyor." dedi.

"Onlar bir yerlerden sufle alıyorlar sufle"

Müezzinoğlu, kalıcı olabilmenin milletin vicdanıyla yürümekten geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Birileri kalkıyor 'Adalet Yürüyüşü' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, bu milletin evlatları üniversitelerin önünde başörtüsü zulmüyle inim inim inlerken nerelerde yürüyordun, nerelerde geziyordun? Bu milletin seçtiği milletvekilleri 411 milletvekili başörtüsü zulmünü kaldıran anayasa değişikliğini TBMM'den geçirirken bu anayasa değişikliği iptalini Anayasa Mahkemesine götüren biri değil miydin? O gün bu milletin vicdanındaki adalet yeriniz neresiydi? Bugüne kadar millet vicdanına her türlü zulüm yapılırken, bu milletin değerlerine her türlü baskı yapılırken, bu milletin milli iradesi mahkemelerde sürünürken hiç adalet konuşmazken bugün FETÖ'cülerin avukatlığın yapmak, FETÖ'cülerin ve bu milletin kaderiyle oynayanların hakları için onların hak ettikleri cezayı engelleyebilmek için sahte bir adalet yürüyüşü yapmak CHP'li seçmenin de vicdanını rahatsız ediyor ey Kılıçdaroğlu. Bu anlamda CHP'li taban CHP'nin seçmeni esasında milletle yürüyemeyen CHP üst yönetiminden ciddi düzeyde rahatsız ama onların CHP tabanının bile vicdanı olma dertleri yok. Onlar bir yerlerden sufle alıyorlar sufle. O suflenin gereklerini tıpkı FETÖ'cüler nasıl iradelerinin prizini bir başka fişe taktılarsa CHP'nin üst yönetimi de vicdan ve akıl fişlerini bir başka prize takmışlar ama bu milletin vicdanı onlara da gerekli dersi verecektir. Demokrasi bayramınızı gönül dolusu tebrik ediyorum. Rabbim inşallah daha güzel, huzurlu ve başarılı günlerde 15 Temmuz bayramlarını kutlamayı bizlere nasip etsin."

Bakan Müezzinoğlu, açılış öncesi, Orhangazi Parkı'ndan "15 Temmuz'u Unutmuyoruz" yazılı pankartla eşliğinde yapılan yürüyüşe katıldı. Yaklaşık 3 bin kişiyle beraber Cumhuriyet Caddesi'nden meydana kadar yürüyen Müezzinoğlu'na vatandaşlar da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title