Haberler

Bakan Eroğlu Verdiği Sözü Unutmadı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla sokak ve kanatlı hayvanların tedavisinde kullanılmak amacıyla Yalova'ya gönderilen röntgen cihazı hizmete girdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla sokak ve kanatlı hayvanların tedavisinde kullanılmak amacıyla Yalova'ya gönderilen röntgen cihazı hizmete girdi.

Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde cihazın hizmete açılması dolayısıyla düzenlen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, ilk defa bir barınağa röntgen cihazı temini yapıldığını söyledi.

Bulut, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımızın ziyaretinde bu cihazı talep etmiştik. Sayın Bakanımız da bu isteği kırmamış. İlk defa bir barınağımıza bir röntgen cihazı temin edilmiş bulunuyor. Biz sokak hayvanları rehabilitasyonu projesi kapsamında bu çalışmaları yapıyoruz. İllerimize, ilçelerimize barınaklar inşası sırasında yüzde 40'ı kadar finansmanına destek sağlıyoruz ama burada barınağımızı belediye başkanımız hazırlamış. Biz de böyle bir röntgen cihazını bakanımızın talimatlarıyla Yalova'ya tahsis etmiş bulunuyoruz. Bakanımıza ve genel müdürümüze şükranlarımızı sunuyorum, hayırlı uğurlu olsun."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, röntgen cihazının önemine dikkati çekerek, "Bu, Yalova için büyük bir kazançtır. Birçok hayvan bu sayede şifa bulacaktır. Her zaman bu çatı altında gönüllülerimizi çalışmaya bekliyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de bu cihazın kente kazanılmasında hayvanseverlerin katkısının olduğunu belirterek, "Doğrusu biz de Sayın Bakanımızdan bu talebi yerine getirmesi ricasında bulunduk. Türkiye'ye örnek olacak bir ilki burada gerçekleştirmek bizleri mutlu etti." dedi.

Bu cihazla doğru teşhis yapılmasının yanında kalça displazisi, kalp büyümesi, kırık parçaların boyu, böbreğinin boyutları ve ortopedik operasyonlar için gerekli özel ölçümler hatasız yapılabilecek.

Bakan Eroğlu, 20 Kasım 2016'da geldiği Yalova'da, Hersek Lagünü'nde 200 sülünün doğaya salınırken hayvanseverlerin röntgen cihazı isteği üzerine gerekli çalışmanın yapılması talimatını vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Bulut Veysel Eroğlu Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title