Haberler

Bakan Elvan: "Ekonomik Açıdan Bu Ülkeye Bir Darbe Vurmak İstediler Ama Onu da Başaramadılar"

Bakan Elvan: "Ekonomik açıdan bu ülkeye bir darbe vurmak istediler ama onu da başaramadılar"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan:

"darbeler olmasaydı çok daha kalkınmış bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık"

ATO Başkanı Gürsel Baran:

"15 Temmuz'u farklı kılan ve önemli bir tarih olarak kayda geçiren halkın bu tutumudur"

ANKARA - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Darbe girişimi başarılı olamadı ama ekonomik açıdan bu ülkeye bir darbe vurmak istediler. Ama onu da başaramadılar. Başaramayacaklar" dedi.

"15 Temmuz ve Kalkınma" paneli ATO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Panelde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmayacağını, geleceğin inşasında bu birlik ruhundan istiklal aşkından yola çıkılacağını kaydetti.

"Çok daha kalkınmış bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık"

Bir ülkenin kalkınmasının güçlü, siyasi, ekonomik istikrar ile mümkün olacağını belirten Bakan Elvan, "Esasında ekonomik ve toplumsal istikrar da doğrudan siyasi istikrara bağlıdır. Geriye dönüp baktığımız da 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat kesintileri yaşanmasaydı Türkiye kesintisiz demokrasi ve güçlü iktidarlarla yoluna devam etseydi, bugün çok daha güçlü çok daha kalkınmış bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık" şeklinde konuştu.

"Ekonomik açıdan bu ülkeye bir darbe vurmak istediler. Ama onu da başaramadılar"

Elvan, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Başaramadılar, bundan sonra da asla başaramayacaklar. Artık Türkiye'nin önünü darbelerle kesemezsiniz. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra şunu düşündüler; 'Türkiye ekonomisinin bir anda çökeceğini ve ekonomik olarak çok zor durumda kalacağını ve darbe girişimi başarılı olamadı ama ekonomik açıdan nasıl ve ne şekilde kıskaca alabiliriz' diye arayış içinde oldular. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra tüm uluslararası basın ve yayın organları özellikle gelişmiş ülkelerde Türkiye aleyhine, kampanyalar yürütmeye başladılar. Tüm gelişmiş ülkelerde bunlar yaşanmaya başladı. Darbe girişimi başarılı olamadı ama ekonomik açıdan bu ülkeye bir darbe vurmak istediler. Ama onu da başaramadılar. Başaramayacaklar."

Geçen yılın Ağustos ayından itibaren önemli tedbirler aldıklarını dile getiren Elvan, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturtulduğunu, bunun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm dünya tarafından net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Elvan, bu yılın ilk 6 ayına ilişkin bazı ekonomik verileri de paylaşarak, Türkiye'nin bu yıl Orta Vadeli Program'da öngörülen yüzde 4,4'lük büyüme hedefini rahatlıkla aşacağını, enflasyonun yıl sonunda tek haneye gerilemesini öngördüklerini ve Türkiye ekonomisinin olumsuz propagandalara rağmen hızlı bir şekilde toparlandığını belirtti.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise 15 Temmuz gecesi şehit olanların birçoğunun tek kurşunla yaşamlarını yitirdiklerine dikkat çekerek bunun, bitişini kabul eden örgütün buna sebep olan milletten intikam almak istediğinin göstergesi olduğunu anlattı.

Baran: "15 Temmuz'u farklı kılan ve önemli bir tarih olarak kayda geçiren halkın bu tutumudur"

ATO Başkanı Gürsel Baran ise 15 Temmuz'un Türk siyasi hayatının önemli bir tarihi olarak kayda geçtiğini ifade ederek, "15 Temmuz'u farklı kılan ve önemli bir tarih olarak kayda geçiren halkın bu tutumudur. 15 Temmuz'da halkın kahramanca bir direniş sergilemesi Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetli tutumu ve gösterdiği liderliği sayesinde millet iradesine sahip çıktı hainlere dur dedi. Bu millet, liderinin, başkomutanının bir sözüyle sokağa çıktı ve onları sokağa çıkamaz hale getirmeye çalışan hainlere gereken cevabı iman ve inanç gücüyle verdi" açıklamasında bulundu.

Ankara Valisi Ercan Topaca da ülkenin 15 Temmuz'dan sonra daha da güçlendiğini vurguladı. Topaca, "Milletimiz, ekonomimiz ve demokrasimiz daha da güçlenmiştir. Dolayısıyla, geleceğe daha güvenle ve daha güzel bir şekilde bakıyoruz" diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise darbe girişiminin Türkiye'nin ekonomik olarak güçlendiği bir dönemde yapıldığına dikkat çekti. Toplantıya TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title