Haberler

"Azra Bebek" 1 Yaşında

Güncelleme:

Van'daki korkunç depremden 2 gün sonra çıkarılan Azra bebek, 1. yaş dönümünü arama kurtarma ekibiyle kutladı.

Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden iki gün sonra bir evin enkazından 14 günlük Azra ve annesi Semiha Karaduman sağ çıkarılmış, baba Sinan Karaduman ise hayatını kaybetmişti.

Azra bebeğin birinci yaş günü kutlaması, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç'ın katılımıyla yapıldı. Annesinin kucağındaki Azra'nın bir hayli neşeli olduğu görüldü. Söz konusu depremin Türkiye'yi yasa boğduğunu söyleyen Vali Kıraç, İzmir'in Van'a uçakla ilk arama kurtarma ekibi gönderen il olduğunu belirtti. Kıraç, ''Ekibimiz Erciş'e gitti. Karaduman ailesinden Azra'yı, annesi Semiha'yı ve babaanne Gülsade'yi kurtardı. Azra'nın babası Sinan Karaduman vefat etmişti. Allah, bir daha böyle felaket yaşatmasın. 1 yaşına giren Azra bebek, vatana hayırlı bir evlat olur inşallah.'' diye konuştu.

İzmir ekibinin Erciş'e gelmesinin Allah'ın takdiri olduğunu vurgulayan dedesi Ahmet Karaduman ise, "İzmir ekibinin titiz çalışmasıyla torunum, gelinim ve eşim kurtarıldı. Vefa borcu olarak bugünü ekiple kutlamak istedik.'' dedi. Kendilerini kurtaran ekibe minnettar olduklarını söyleyen anne Karaduman da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın desteğiyle ambulans uçakla Ankara'ya götürüldüğünü, herkesin kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini anlattı. Karaduman, ''Bittim noktasında, yettim diyerek kullarını bize gönderen Allah'a hamd ediyorum.'' dedi.

İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği'nden Kadir Direk ise Azra bebeği ve ailesini tehlikeli, yorucu ve titiz bir çalışma sonunda kurtarmayı başardıklarını anlattı. Daha sonra Azra için hazırlanan pasta birlikte kesildi. Vali Kıraç, bebeğe doğum günü hediyesi olarak altın taktı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Karaduman İzmir Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title