Haberler

Azerbaycanlılar "Tanpınar'ı Keşfedecek"

Azerbaycan'da Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezince, "Ahmet Hamdi Tanpınar'ı Keşfediyorum" konulu deneme yarışması düzenleniyor.

Azerbaycan'da Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezince, " Ahmet Hamdi Tanpınar'ı Keşfediyorum" konulu deneme yarışması düzenleniyor.

Yarışmanın duyurusu için Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe Azerbaycanlı yazarlar, çevirmenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Katılımcılara Tanpınar'ın Azerice basılan eserleri hediye edildi.

Yaş kısıtlamasının olmadığı yarışmada değerlendirmenin Türk ve Azeri yazarlar tarafından yapılacağı belirtildi. Sonuçların 15 Aralık'ta açıklanacağı ve dereceye giren 5 yarışmacının, Tanpınar'ın "Beş Şehir" eserinde anlattığı Bursa, Konya, İstanbul, Ankara ve Erzurum'u gezme fırsatı yakalayacağı bildirildi.

Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü Yıldırım

Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk edebiyatının en büyük isimlerinden Tanpınar'ın 4 eserinin Azerice basıldığını söyledi.

Yıldırım, Tanpınar'ın Azerbaycan'da daha iyi tanınması için bu eserlerden yola çıkarak deneme yarışması başlattıklarını belirterek, yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini anlattı.

Tanpınar'ın iki romanını Azericeye çeviren Neriman Abdulrehmanlı da Tanpınar'ın 20. yüzyıl Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olduğunu vurguladı.

Abdulrehmanlı, Tanpınar'ın dünyada yeteri ve hak ettiği kadar tanıtılmadığını, yazarın bundan sonra Azerbaycan'da daha çok tanınacağını ve sevileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Hamdi Tanpınar Azerbaycan Bakü Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title