Haberler

Aydın Kibrit Çöplerinden Yaptığı Cami Maketleri İlgi Çekti

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Hasan Efe, kibrit çöplerinden cami maketleri yapıyor.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Hasan Efe, kibrit çöplerinden cami maketleri yapıyor. Emekliliği sonrası vakit geçirmek için bu böyle bir hobi seçen Efe, yaptığı maketleri ise dostlarına hediye ediyor.

Uzun süre minibüs şoförlüğü yaptıktan sonra 18 yıl önce emekliye ayrılan evli ve 2 çocuk babası Hasan Efe, vakit geçirmek için kibrit çöpünden cami maketi yapmaya başladı. Yaptığı eserlerden para talep etmeyen ve dostlarına hediye eden Efe, şu ana kadar aralarında Selimiye Camii, Sultanahmet Camii ve Eyüp Sultan Camii'nin maketinin yer aldığı 35 eser yaptı. Bir cami yapımı için 9 bin kibrit çöpü kullandığını belirten Efe, bir maketi yaklaşık 2 ayda tamamladığını anlattı. Hasan Efe, camilerin mimarisini sevdiği için şimdiye dek hep cami maketi yaptığını, ancak Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin maketini de yapmak istediğini belirtti. Hasan Efe, Ata'nın doğduğu ev içinde bir süre sonra çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title