Haberler

Avustralya'da koronavirüs salgını nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Çin'de ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan ve 2 bin 975 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs Okyanusya kıtasında ilk kez görüldü ve Avustralya'da bir kişinin ölmesine sebep oldu.

JAPONYA'DA KARANTİNAYA ALINMIŞTI, AVUSTRALYA'DA HAYATINI KAYBETTİ

Batı Avustralya Eyalet Sağlık Şefi Andrew Robertson, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarındaki Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde koronavirüse yakalandıktan sonra Avustralya'da tedavi altına alınan 78 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

"ÇOK TRAJİK BİR DURUM"

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'teki Sir Charles Gairdner Hastanesi'nde ölen kişinin ülkede bu hastalıktan ilk can kaybı olduğunu hatırlatan Robertson, "Bu çok trajik durum, Diamond Princess yolcu gemisi ile bağlantılı. Genel toplum ya da personel için risk yok." ifadesini kullandı.

EŞİ DE AYNI HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Ölen kişinin Diamond Princess gemisinde virüse yakalanan 79 yaşındaki eşinin de aynı hastanede tedavisinin sürdüğünü belirten Robertson, kadının durumunun stabil olduğunu bildirdi. Avustralya, Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan yolcu gemisinde bulunan 164 vatandaşını tahliye etmişti. Darwin yakınlarında Howard Springs'teki kampta karantinaya alınan Avustralyalıların 9'unda virüse rastlandığı açıklanmıştı. Çin ve İran'dan gelenlere seyahat yasağı uygulayan Avustralya'da, şu ana kadar hayatını kaybeden kişi ile birlikte 26 kişide koronavirüs salgını tespit edilmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Andrew Robertson Avustralya Japonya Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500

Yorumlar (5)

ADINIZI YAZIN:

BETER OLUN

9
8
yanıtYanıtla
nurettın:

vırusten korkmayın maskelerı faiş fıyatlara almayın ben kanalızyon bakım ustasıyım vırusun babalarıyla hergun gureşıyorum canız çokmu tatlı la

7
6
yanıtYanıtla
artvinli:

nurettin bey virüsler temiz ortamda yaşarlar kanalizasyonda virüs barınmaz olsa olsa enfeksiyon kaparsın oda normal bir antibiyotik içtinmi geçer gider

yanıt0
yanıt0
METEHAN:

maşallah maşallah

0
0
yanıtYanıtla
HAKAN:

Avustralyada Virusten olende asya kokenli hastaydi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title