Haberler

Avrupa Şampiyonu Rıza Kayaalp, Ankara'ya Geldi

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Ankara'ya geldi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Ankara'ya geldi.

Grekoromen Stil Güreş Milli takım kafilesini, Esenboğa Havalimanı'nda, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü yöneticileri, sporcular ve yakınları karşıladı.

Şampiyona finalinde Rus rakibini 2-1 yenerek kürsünün en üst basamağına çıkan ve üst üste 7, toplamda ise 8. kez Avrupa şampiyonu olarak "Asrın Güreşçisi" unvanının sahibi Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale eden Rıza, havalanında yaptığı açıklamada "İnşallah başarımız devam edecek. Biz yeter ki istekli olalım, azmedelim, yeni hedeflerin hayallerini kuralım, geçmişi unutalım, geleceğe bakalım." diye konuştu.

Dünya şampiyonasının ardından bir süre dinlenme fırsatı bulduğunu, antrenmanlara başladıktan sonra da iyi hazırlandığını dile getiren Rıza, "Şampiyonadan 1 ay önce hazırlık turnuvasına katıldım. Turnuvada son durumum iyiydi." dedi.

Dağıstan'ta 8. şampiyonluğunu kazanmak için mindere çıktığını belirten Rıza, "Büyük emek harcadık, alın teri döktük. Ülkemizi, halkımızı bir Avrupa şampiyonluğu daha kazanarak yine gururlandık. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu süreçte yanımızda olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Şımarmadan, aynı şekilde devam"

Güreşi bırakana kadar kariyerine şampiyonluklar yazdırmayı sürdürmek istediğini dile getiren Rıza, "Şımarmadan, aynı şekilde devam edeceğiz." dedi.

"Biz yeter ki istekli olalım, azmedelim, yeni hedeflerin hayalerini kuralım geçmişi unutalım geleceğe bakalım önemli olan da bu." ifadelerini kullanan Rıza, "Bu felsefeyle önümüze bakacağız. Bırakana kadar ne kadar çok kazanabilirsek kariyerimize o kadar çok şampiyonluk yazdırmaya çalışacağız." diye konuştu.

Rıza, "Sporcuların ömürlerinde bir kez yaşamak için çalıştığı Avrupa şampiyonluğuna sen 8. kez ulaşıyorsun. Tekrar tekrar şampiyon olmak için kendini nasıl motive edebiliyorsun?" sorusunu ise "Aslında olumlu etkiliyor. Kazanıyorsun seneye insanlarda tekrar beklenti oluşuyor, insan, 'kazanamazsam ne derler' diye düşünüyor. Bu itici güç oluyor ve siz de daha çok çalışıyorsunuz." şeklinde cevap verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Rıza Kayaalp Dağıstan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title