Haberler

Askerlerin Çektiği Kısa Film Hadis Yarışmasında Birinci Oldu

Askerlerin çektiği kısa film hadis yarışmasında birinci oldu Jandarma Karakolunda görev yapan askerlerin çektiği ve şehit olan bir askerin Peygamber Efendimiz Hz.

Askerlerin çektiği kısa film hadis yarışmasında birinci oldu

Jandarma Karakolunda görev yapan askerlerin çektiği ve şehit olan bir askerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin bir hadisini anlattığı kısa film "1 Hadis 1 Film" yarışmasında birinci seçildi

KONYA - Konya'da düzenlenen "1 Hadis 1 Film" yarışmasında bu yıl birincilik ödülünü jandarma karakolunda görev yapan askerlerin kendi imkanlarıyla çektiği 'Nöbet' isimli kısa film aldı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin organizasyonu ile bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen "1 Hadis 1 Film" Kısa Film Yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Peygamber Efendimizin hadislerini ve hayatını farklı pencerelerden yorumlamak, anlamak ve anlatabilmek amacıyla düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri arasında yapımcı-oyuncu Necati Şaşmaz, Diriliş Ertuğrul dizisinin senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, oyuncu Ayberk Pekcan, oyuncu Cahit Kayaoğlu ile üniversitelerden akademisyenler yer aldı.

"Şehit düşen askerin yaşadıkları anlatıldı"

100'e yakın kısa filmin katıldığı yarışmada, Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kovancılar ilçesi Okçular Jandarma Karakolunda vatani görevlerini yapan askerlerin komutanlarından izin alarak çektikleri 'Nöbet' isimli film birinci seçildi. Karakoldaki askerlerin oynadığı ve kendi imkanlarıyla çektiği film nöbet sırasında kalp krizi geçirerek şehit düşen bir askerin yaşadıklarını anlatılıyor. Filmde askerin şehit düşmesi sonrası silah arkadaşlarının Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak, dolabında yazan, "Resulullah şöyle buyurmuştur; 'Bir gün ve bir gece nöbet tutmak, bir ay oruç tutup geceleri namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Şayet (kişi nöbette) ölürse yapmakta olduğu işin sevabı devam eder ve kabirdeki sorgu meleklerine karşı güven içinde olur" hadisiyle sona eriyor.

Başkan Altay: "Hadis inkarcılarının olduğu bir dönemde bu yarışmayı düzenlemekle mutluluk duyuyoruz"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay törende yaptığı konuşmada, Efendimizin hadislerini daha çok toplumla buluşturacak bir yöntem izlediklerini söyledi. Başkan Altay, "Özellikle günlerde hadisler konusundaki polemikler, hatta daha net ifade ile hadis inkarcılarının olduğu bir dönemde böyle önemli bir konuyu işlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Jandarma Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Rüştüoğlu, birincilik ödülünü yarışmayı düzenleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın elinden aldı. Birinciye yaklaşık 20 bin lira değerinde profesyonel fotoğraf makinesi hediye edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Uğur İbrahim Altay Necati Şaşmaz Selçuklu Konya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
title