Haberler

Hastası, asistan doktoru boğazından yaraladı

Güncelleme:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Fizik Tedavi Bölümü'nde görevli Asistan Dr. Kadir Songür, bir hafta önce ilaç yazdığı kişi tarafından, jiletle boğazından yaralandı. Çalıştığı hastanede tedaviye alınan Songür'ün hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fizik tedavi biriminde görevli asistan doktor Kadir Songür (24), hastası B.K. tarafından jiletli saldırıya uğradı. Boynuna aldığı darbe sonrası hemen müdahale edilen genç asistan doktorun hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

ÖNCE TEHDİT ETTİ

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, İKÇÜ Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü'nde meydana geldi. İddiaya göre, geçen hafta diz ağrısı nedeniyle geldiği hastanede, Asistan Dr. Kadir Songür tarafından kendisine ilaç yazılan Bayram K., "Yazdığın ilaç ağrımı geçirmezse, o zaman görürsün" diyerek, hastaneden ayrıldı.

JİLETLE SALDIRDI

Bugün, yine hastaneye gelen Bayram K., bir anda Songür'ün odasına girip, yanında getirdiği jiletle saldırdı. Boğazından jiletlenip, kanlar içinde kalan Kadir Songür'e, çalıştığı hastanedeki meslektaşları ilk müdahaleyi yaptı. Jiletin, koroner damara zarar vermediği, ancak derin kesik oluştuğu bildirildi. Olay yerinden kaçan Bayram K. ise polis ekiplerince kısa sürede yakalandı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Asistan doktor, hastası tarafından jiletle boğazından yaraladı

"HER TÜRLÜ HUKUKİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Vahim olay hakkında bilgi veren Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz. Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını ısrarla talep ediyoruz. Doktor arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, doktorumuza saldıran kişinin, hak ettiği cezayı alması anlamında her türlü hukuki desteği vereceğimizi buradan ifade ediyorum. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere, sorumluluk sahibi konumundaki her kurum ve kuruluş bu yönde gerekli adımları atmalı, müeyyideleri hayata geçirmeli ve şiddetin kökünü kazıyıncaya kadar çalışmalar ciddiyetle sürdürmelidir" diye konuştu.

"BİR MİLİM DAHA KAYSA ŞAH DAMARI KESİLEBİLİRDİ"

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, "7/24 hizmet veren sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet artarak devam ediyor. Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu gün saat 15.10 sularında meydana gelen olayda Fizik Tedavi Asistanımız Dr. Kadir Songür hasta tarafından kesici bir aletle şah damarına yakın bölgeden kesilmesi vahşetin geldiği noktaya anlatma açısından çok önemlidir. Kesici alet bir milim daha kaysa doktor arkadaşımızın şah damarı kesilerek belki de hayatını kaybetmesine sebep olacak. Yıllardır söylüyoruz; sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkartılmalı. Görevi başındaki memura şiddet uygulayan kişi ve kişilere mutlaka hapis cezası getirilmeli. Hiçbir gerekçe sağlık çalışanına şiddet uygulamayı haklı kılmaz. Arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Katip Çelebi İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (39)

Muti:

Görevi başında ölseydi şehit olurdu ne güzel, Cennette 72 huriyi kaçırdı birkaç milim ile

6
47
yanıtYanıtla
Ad:

Niye sen müslüman degilmisin sana vernesinler

yanıt11
yanıt3
Aslı can Altın:

Salak Salak konuşma karşındaki bır can

yanıt9
yanıt3
Halil:

geçen hafta daha randevu almaya calıştığımız tarihe 10 hafta olmasına rağmen randevu yok dendi, sonra sorduk soruşturduk bi tanıdık vasıtasıyla selamını ileterek gittik randevuyu verdiler. bu nedir şimdi ? hastanelere sıkı denetimler ve şikayet sistemi getirilmeli.

29
9
yanıtYanıtla
doğrucu davut:

şimdi bir cana kastetme olayı var, belliki olayı yapan da psikopat, bu olayı getirip nasıl şahsi kinine alet ediyorsun pes doğrusu

yanıt18
yanıt0
GAZİANTEP27:

İŞTE BÜTÜN OLAY BU, TASVİP ETMİYORUM OLAYI AMA İNSANLARIN SABRIYLA OYNAMAYIN KİM OLURSA OLSUN TEHLİKELİDİR

yanıt0
yanıt0
ADANA:

zaten bu tür insanlarin gucu saglikcilara ve öğretmenlere yeter. aynısını emniyetin içinde polise,adliyenin içinde,savciya yada hakime yapabilrmi?

23
2
yanıtYanıtla
Aydın:

Yapıyolar her yerde yapıyolar cahil

yanıt2
yanıt4
Bir dost:

Oku oku oku şöyle bir pislik yüzünden hayatından ol ...

22
0
yanıtYanıtla
Kafkas karslı:

Sağlık çalışanlarına fiziki ve sözlü her türlü şiddete hayır diyoruz hapis cezası üst sınırdan verilsin bakalım kim artık cesaret edebilir can kurtaranları canından bezdirmeyin lütfen saygılar,

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title