Haberler

Bilecik'te bir özel anaokulunda çekilen fotoğraflar, kenti ayağa kaldırdı

Güncelleme:

Bilecik'te bir özel anaokulunda çekilen fotoğraflarda, dil ve konuşma gecikmesi bulunan ikiz öğrencilerin işkenceye uğradığı iddiası kenti karıştırdı. Aile, kurumdan şikayetçi oldu.

Bilecik'te özel bir anaokulunda çekilen fotoğrafta, dil ve konuşma gecikmesi rahatsızlığı bulunan kardeş ikiz öğrencinin sandalyeye bağlanması ve bu öğrencilerden birinin sandalye ile yarı çıplak yere düşmesi yer alırken, öğrencilerin ailesi bu durumu öğrendikten sonra suç duyurusunda bulundu.

Bilecik eğitim veren özel bir anaokulunda çekilmiş bir fotoğraf karesinde yer alan şok görüntüler kenti karıştırırken, aile kurumdan şikayetçi oldu. Konu hakkında açıklama yapan 3 buçuk yaşındaki ikizler A.T. ve T.T'nin annesi İnci T, çocuklarının 29 haftalık dünyaya geldiğini bu yüzden dilde ve konuşmada gecikme yaşadıklarını söyledi. O zaman aylarca ölüm kalım mücadelesi veren çocuklarının gördüğü bu eziyet karşısında şok olduklarını anlatan İnci T. " Ankara'da yıllarca emek vererek kurduğum düzeni, Gazi Üniversitesi'ndeki kadromu tereddüt ermeden sırf Eskişehir'de daha iyi özel eğitim ve dil terapisi alabilsinler diye ardıma bakmadan geride bırakıp Bilecik'e geldim. Tüm attığımız adımlar ve mücadelemiz onlar bir önce yaşıtlarını yakalayabilsinler diyeydi. Yüzüme gülümseyerek bakması yeterli evet, kalplerinin atıyor olması bile yeterli ama 3 buçuk yaşına gelmelerine rağmen hala duyamadığım o anne kelimesi içindi her şey" dedi.

Bilecik'te bir özel anaokulunda çekilen fotoğraflar, kenti ayağa kaldırdı

"HESAP SORACAĞIM"

Çocuklarının işkence gördüğünü söyleyen anne, "Hesap soracağım" dedi ve şu şekilde devam etti:

"Gelişimsel dil ve konuşma gecikmesi teşhisi ile arayı kapatmaya çalıştığımız, bunun için her hafta en az 2-3 kez eğitim için Eskişehir'e gittiğimiz bu kritik sürecimizde, güvenerek verdiğimiz ve akademik bir eğitim beklentimiz olmasa da en azından sevildikleri ve güvende oldukları bir ortamda olduklarını düşündüğümüz kreşlerinde aylardır bir hayvana bile yapılmaması gereken şekilde çocuklarımızın sandalyeye bağlandıklarını, diğer serbest arkadaşlarının arasında tek bağlı kendi oldukları için kendilerini çözmek için çırpındıklarını, sandalyeden devrildiklerini ve yerlerde çırpındıklarını, özellikle yemek yerken bağlandıklarında sinirlenip tabaklarını döktüklerinde yeniden yemek vermek yerine kuru ekmek verdiklerini ve diğer birçok şeyi çok, çok geç öğrendik. İnsan hiç kendi başına gelmez sanıyormuş. Oğullarım küvezde kendilerinden on kat büyük kateterlerin, damar yollarının içinde yaşam mücadelesi verirken ses çıkarmadan ağladıklarında, yanaklarında kurumuş kalmış olan gözyaşı tuzlarını içime kan ağlayarak sildim ben. İçimden onlara şu sözü verdim. Nefes aldığım sürece ağlamanıza hiç izin vermeyeceğim. Sözümü tutamadım. Ama o her çırpışlarınızın, akıttığınız her bir gözyaşının hesabını soracağım."

"BU ÇOCUKLAR MELEK, NASIL KIYDINIZ?"

Baba Oktay T. ise; "Güvenip çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu kurumda yaşanan olaylar bizleri şok etti. Meğer çocuklarımızı ekle sandalyeye bağlayıp sözlü olarak azarlıyorlarmış ve daha neler neler. Bu çocuklar melek ya nasıl kıydınız nasıl yapabildiniz bunu. Ben bu konunun adli olarak takipçisi olacağım ve bütün dostlarımızdan da desteklerini bekliyoruz. Sizde çocuklarınıza güvenin eğer ki bu kurumlara gönderiyorsanız çocukların huzursuzluklarından şüphelenin" dedi.

KURUM İDDİALARI YALANLADI

Kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ise, "Kimin çektiği belli olmayan fotoğraflarla, kurumumuza sosyal medya üzerinden karalama kampanyası yapılmaya çalışılmaktadır. Sosyal medya üzerinden yayınlanan fotoğraf ve ilgili yazılara bakarak karalama yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur ve mesnetsiz bu sürece dahil olan her kişi hakkında da bulunulacaktır. Olaya konu olan fotoğraf yaklaşık bir ay önce çekilip WhatsApp grubundan gizli olarak çektirdiğini bildiren çocukların velisi bu kadar süre bekleyerek iddia ettiği üzere çocuklarını bağlayan kişiden değil de okulumuzdan şikayetçi olarak amacının okulu kapattırmak olduğunu belirtmektedir. Bu durumu çirkin bir boyuta getirmek için kurgulayan veli stajyer olarak kurumumuza yerleştirilmiş kişilerle fotoğrafın çekilmesi sağlandığı kanısındayız. Olay aydınlatıldığında fotoğrafı çeken kişinin bağlama olayını gerçekleştiren kişi olduğu ortaya çıkacak olup, kendilerinden kurumumuza karşı yapılan komplo sonucunda uğradığı zararın tazmini için gerekli işlemler yapılacaktır. Okulumuzda çocuklarınız çocuklarımızdır düsturuyla her çocuğa 4 yıldır özen ve imtinaıyla eğitim ortamı sağlanmaktadır "denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Eskişehir Bilecik Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (59)

YSF:

Biri de demiyor mu 3. 5 yaşındaki çocukların kreşte ne işi var. kadın çalışmalı kadın çalışmalı diye diye çocukları sersefil ettiler.

71
71
yanıtYanıtla
ömer:

bence böyle yerlerin canlı kamera ile ailelerin telfonuyla izlenmeli başka caresi yok. tek özüm aileler telefonlarıyla cocuklarını izleyebilir ve takip edebilir. . .

35
2
yanıtYanıtla
özel ipekyolu anaokulu:

Kimin çektiği beli olmayan fotoğraflara kurumumuza sosyal medya üzerinden karalama kampanyası yapılmaya alışmaktandır

1
30
yanıtYanıtla
MRT:

Hemen topu stajyerinize atmissiniz, varsayalim stajyer yapmis oyle olsa bile o bir stajyer neden cocuklari sadece stajyerlik egitimi alan bir kisinin gozetimine birakiyorsunuz ?? O stajyerin basinda konusunda uzman bir egitimci olmali bizde defalarca gerek ozel gerekse devlet kurumlarinda staj yaptik basimizda mutlaka bir gozetmen olurdu,uzun lafin kisasi her ne sekilde olursa olsun sonucta o sizin stajyeriniz onun yaptiklarindada siz sorumlusunuz Yalandan yere ona buna pislik atmayin hatanizi kabul edin

yanıt0
yanıt0
lanet olsun:

kimin çektiğimi önemli mi arkadaşım kreş sizin kreş herkeste gerçeği net biliyor kendinizi aklamaya çalışmayın kapatın gidin

yanıt15
yanıt4
ANNELERİN SESİ:

kurumunuzu savunacağınıza bu kadar denetimsiz bıraktığınıza yanın bence. . . . her kim yaparsa yapsın stajer yahut uzman fark etmez sizin denetiminiz nerde??Kurumun sahibi nerde? Kameraları kim izliyor? bu eğitmenler işe nasıl alınıyor? Allah hat ve kat yavrulara işkence eden her kim var ise bin katını kendi yaşayarak şu dünyadan göç eder inşallah vicdansızlar

yanıt2
yanıt0
KADIN HAKKI ZULMU:

kadınların çalışmasın karşıyım . çocukları onu bunu ellinde perişan oluyor. işsizliğin yeğene sebebi kadınların çalışması. kadın anne olacak birey yetiştirecek. kardeşim. kadınlar iyi anne oldumu çocuklarda iyi bir eş iy bir baba olur. NET KADIN EVİNDE ÇOCUK BAKI YETİŞTİRECEK.

5
18
yanıtYanıtla
ÇOCUKLARIN GÜLMEDİĞİ DÜNYA YOK OLSUN:

KADIN ÇALIŞTIĞI İÇİN DEĞİL ÇOCUKLARININ SAĞLIK PROBLEMİ OLDUĞU İÇİN BURAYA YOLLUYOR önce oku, dinle, idrak et, uygula insan ol

yanıt10
yanıt2
KADIN:

Kadın çalışmasın öyle mi! Zaten biz de üniversiteyi öylesine okuyoruz. Tabi ki çalışacağız, eğitimli olacağız, kendimizi geliştireceğiz ki çocuklarımızda gelişsin. Kadın ve erkeğin aynı oranda çalışma hakkı ve çocuklarına bakma zorunluluğu vardır. Ki tek maaşın, kadın ya da erkek fark etmez, yeterli gelmediği bu zamanlarda acaba sen tek maaşla eşine ve çocuklarına ne kadar yetebileceksin? Ha ne kadar olursa o kadar dersen, çocukların işte asıl o zaman perişan olur.

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

Eliniz ayagınız kırılsın allahın sopası yoktur bin beterini görürsün savunmasız cocuklar melek onlar melek yapanın şeytandan farkı yoktur

20
0
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title