Haberler

Anadolu Kartalları Dünyayı Eğitecek

Güncelleme:

Türk Havacılığı, son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyanın da dikkatini çekmeyi başardı. Ardı ardına yaşanan gelişmelerle, 60 yıldan fazla süre NATO'ya üye olan Türkiye, önemli bir projeye öncülük ediyor. Projeyle, İzmir'deki Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi kurulacak ve NATO'ya üye ülkelerin pilotları burada Türk pilotlar tarafından eğitilecek.

TÜRK HAVACILIK TARİHİNDE GURUR VEREN GELİŞME

NATO'nun akıllı savunma yaklaşımı kapsamında 2016 yılında eğitimlerin başlaması beklenirken, Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda da hummalı bir çalışma var. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, pilotların eğitimlerin kusursuz olması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için titizlikle hazırlıkları yakından takip ediyor.

UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİNDE TÜRK PİLOTLAR DA EĞİTİLECEK

Türk havacılık tarihindeki göğüs kabartan bu gelişmeyle beraber, Anadolu'nun kartalları tecrübelerini hem yabancı pilotlara aktaracak hem de bu merkezde kendilerini yetiştirecek.

Türk pilotlar, yabancı pilotları Güney Kore'den alınan KT-1T eğitim uçaklarıyla eğitecek. Eğitim sırasında verilecek derslerde, tamamen havacılık dili olan İngilizce konuşulacak.

Öte yandan 2018 yılında HÜRKUŞ uçağının envantere katılmasıyla beraber, yabancı ve Türk pilotlar KT-1T ile beraber HÜRKUŞ eğitim uçağıyla da eğitilecek.

HÜRKUŞ ERDOĞAN İLE HANGARDAN ÇIKMIŞTI

27 Haziran 2012 tarihinde hangardan çıkan Hürkus'un kopkitine oturan ve o dönem başkakan olan Recep Tayyip Erdoğan, "Havacılık sektöründe tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün gurur günü demişti." demişti.

Türk havacılık ve savunma sanayinin gelişmesinde Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ isimlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bu iki isim, Cumhuriyet tarihimizin son derece önemli şahsiyetleridir. Maalesef özellikle yeni nesiller bu isimleri tanımıyorlar. Bu isimlerin hayat hikayelerini, bu iki abide şahsiyetin verdikleri büyük mücadeleyi yeterince bilmiyorlar'' diye konuşmuştu.

"ÖRNEK MÜCADELE"

Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ'ın tüm olumsuzluklara, engellemelere, kısıtlamalara rağmen çok büyük bir heyecanla, eksilmez bir umutla Türkiye'de havacılık sektörünün gelişmesi için örnek bir mücadele yürüttüklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etmişti:

"Büyük sıkıntılara maruz kaldılar, dönemlerinde başarıları yeterince takdir edilmedi, ödüllendirilmesi gereken çabaları teşvik yerine hep engellenmeye çalışıldı. Zor şartlarda yaşamış olmalarına rağmen bugün ulaştığımız havacılık ve savunma sanayine isimlerini silinmeyecek şekilde yazdırdılar. Onların hayat hikayeleri film oldu, kitap oldu, ama bunların yeterli olmadığını ifade etmek istiyorum. Başta aileleri olmak üzere ilgili herkese bu iki ismin kitap, film, belgesel yoluyla genç nesillere tanıtılması için çok yoğun şekilde gayret etmelerini rica ediyorum. Vecihi Bey'in, Nuri Bey'in izinden giden nesillerimiz şu anda bu tesislerde gördüğüm nesiller olarak onları tanımlıyorum. Onlar oldukça, onları örnek alan, onların mücadelesini sürdüren nesillerimiz oldukça biz bugünden de çok daha ileri seviyeleri yakalayabiliriz. Bu anlamlı günde kendilerini tekrar rahmetle yad ediyor, milletçe şükranlarımı ifade ediyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Çiğli İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500

Yorumlar (89)

istanbullu:

adam gibi adam tayip erdogan

33
71
yanıtYanıtla
ZAZA 23mobilWeb@haberler.com:

Kim ne kadar hased ederse etsin tarihin altın sayfaları arasındaki seçkin yerinizi çoktan aldınız Sn Başkan. Allah yar ve yardımcınız olsun. Amin.

63
13
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

Turkiyeme bak ne kadar guzel eskiden bizi eğitirlerdi artik biz eğitiyoruz nerden nereye

52
12
yanıtYanıtla
titransmobilWeb@haberler.com:

Haberde erdoğana hala başbakan diyorlar neden acaba

46
15
yanıtYanıtla
BAŞKAN:

Büyük Hedefleri olan Türkiyemin, Büyük Lideri yolun açık, Allah yardımcın olsun

24
33
yanıtYanıtla
HIRSIZ SAVAR:

valla uçağı GÖTÜRECEK

12
43
yanıtYanıtla
JoyMobil-IOS:

Yolsuzluk hırsızlık hak yeme ile yönetilen bir süper ülke

21
31
yanıtYanıtla
uçan halı var:

önce dört tekerlek li bir dül dül, araba yapın da ondan sonra uçarsınız. tüm teşviklere bedava arsa vaatlerine karşılıksız teşviklere hatta kıralınıza rağmen tık yok bide uçak yapacaklarmış kağıttan olabailir bide uçurt maaa

39
11
yanıtYanıtla
malatyalı:

. . şu yakılan, kırılan, tahrip edilen ATATÜRK büstleriyle ilgili bir beyanı olmadı . . yazıklar olsun

36
12
yanıtYanıtla
Stuttgart Mobil-IOS:

Üniversiteli türkün yorumu: yalan haber apacik altay yalan di hürkus yapilamaz bizi kanditiyoflar savas ucagi milgem bunlar yalan haber inanmayin.

33
15
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title