Haberler

Amasya CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Türkiye'de Getirilmek Istenen Bir Rejim Değişikliğidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Türkiye'de getirilmek istenen bir rejim değişikliğidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 'Anadolu'da bir deyim vardır, siz tilkiyi ehil zannedip kümese vekil tayin ederseniz, ertesi sabah kümese gittiğinizde şikayet etmeyeceksiniz. O yapacağı işi yapacak orada. Onun için daha hala 14 yıldır ehil zannediyorsanız bazılarını devleti bütün sorumluluklarıyla tek kişiye emanet etmeyin. Türkiye üzerinde macera yaşanabilecek, maceradan maceraya sürüklenebilecek bir ülke değildir dedi.

Referandum süreci ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek Amasya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, PM üyesi Sevda Erdan Kılıç, PM üyesi Bülent Kuşoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve Mustafa Balbay, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer partililerle buluştu.

CHP İl binasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 'Türkiye'nin tek kişinin ihtiraslarına, hırslarına, saplantılarına, cehaletine teslim edilmemesi için hep birlikte bir başka ortak mücadele yapıyoruz. Şuanda CHP Amasya il binasında konuşuyoruz. Ama bu parti meselesi değildir, şuanda bulunduğumuz tablo, tek başına da CHP'nin sorumluluğunda olan bir olaydır' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, 'Bir yanda ne olduğu belirsiz bir tasarı var karşımızda. Birilerinin sanki kafasına taş düşmüş gibi, birden bire tamamen karşı oldukları bir konuyu taraf olarak Türkiye'nin gündemine taşıdıkları bir konu ile karşı karşıyayız. Ne isteniyor burada bu çok açık. Türkiye'de lamı cimi yok, lafı uzatmaya gerek yok, lafı süslemeye gerek yok, yok Cumhurbaşkanlığı sistemi, yok Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemi, yok onun hükümeti. Türkiye'de getirilmek istenen açık ve net bir rejim değişikliğidir' diye konuştu.

Herkesin 16 Nisan'da tavır olmak zorunda olduğunu söyleyen Haluk Koç, Her şeyi kendi siyasetleri için kullandılar. Şimdi geldiğimiz noktada kim kimin kuyruğuna takılır, onu bilmem ama benim Ankara'nın tüm ilçeleri dahil gittiğimiz her yer gördüğüm bir manzara var. Bu ülkenin temeline sahip çıkan, bu ülkenin bekası için, birliği, bütünlüğü için gerçekten bu ülkede kardeşçe yaşayabilmek için, bu ülkenin bağımsız olabilmesi için, demokrasinin yaşayabilmesi için herkes sorumluluk altında üstleri ne diyorsa desin, herkes 16 Nisan'da tavır almak zorunda. Anadolu'da bir deyim vardır, siz tilkiyi ehil zannedip kümese vekil tayin ederseniz, ertesi sabah kümese gittiğinizde şikayet etmeyeceksiniz. O yapacağı işi yapacak orada. Onun için daha hala 14 yıldır ehil zannediyorsanız bazılarını devleti bütün sorumluluklarıyla tek kişiye emanet etmeyin. Türkiye üzerinde macera yaşanabilecek, maceradan maceraya sürüklenebilecek bir ülke değildir. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak demokrasisiyle tarih içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı çağdaş yolda yoluna inatla devam edecektir? ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sevda Erdan Kılıç Haluk Koç Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title