Haberler

Toprağı kazan vatandaş, dünyanın en pahalı "trüf" mantarını buldu

Güncelleme:

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan İlyas Çelebi adlı vatandaş, doğada ender rastlanan dünyanın en prestijli restoranlarının mutfağında yer aldığı belirtilen "Trüf" mantarını Amanos Dağlarında toprağın yaklaşık 20 santimetre altında buldu. Kazdığı toprağın altında hayatında ilk kez gördüğü cismin adının ne olduğunu merak eden İlyas Çelebi, yakın arkadaşı doğa sever çevreci aktivist Nazım Sönmez'den yardım aldı. Yaptıkları araştırmada bulduğu nesnelerin "Trüf" cinsi mantar olduğunu öğrendi.

KİLOSU 3 BİN EURO

Sosyal medyada paylaşmak için çektikleri söyleşi şeklindeki video klipte "Trüf" cinsi mantarını nasıl bulduğunu anlatan İlyas Çelebi, bahçesinde yetiştirdiği çiçeklerin yeteri kadar gelişmemesi üzerine evinin yakınlarındaki çam ağaçlarının bulunduğu yerden çiçeklerin toprağını değiştirmek ailesi ile birlikte nemli toprak kazısı yaptığı sırada yerin yaklaşık 20 santimetre altında daha önce hiç görmediği ismini bilmediği bir cisimle karşılaştıklarını belirtti. Çelebi, yaptığı araştırmada bulduğu şeyin dünyada ender bulunabilen kilosunun 3 bin euro gibi bir fiyatla satıldığı söylenen "trüf" mantarı olduğunu öğrendiğini anlattı.

Toprağı kazan vatandaş, dünyanın en pahalı 'trüf' mantarını buldu

VİDEO KLİP DE ÇEKTİLER

Bulduğu dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında gösterilen mantarları elinde tutan İlyas Çelebi, değişik duygular yaşadığını da sözlerine ekleyerek çektikleri video klip ile "Amanos Dağlarında trüf mantarı varmış" diye söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İlyas Çelebi Çelebi Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (15)

adıyaman tut:

araziye adun ederken cok cıkardı bizde bu nedir diyorduk

10
0
yanıtYanıtla
ALMANYA´DAN:

ben almanyada bunun dagitimini yapiyorum italya trüffel in merkezi bizde ancak tesadüf bulunuyor bulunsada degeri bilinmiyor taninmiyor italya ve ispanyada özel egitimli köpeklerle aranir fiyatini icinin mermere benzemesi sekli ve dis kabuk kalitesi belirler piyasada kalitesiz olanina yalanci trüffel denir 100gr mi 15€ civarindadir avrupada piyasasinda bu yilin mahsulü trüffel´in fiyati 100gr mi 40 € kilosu 3900 € civarindadir cok kaliteli bir trüffel in kilosu 15000 € kadar cikabilir

8
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Kimlere satıyorsunuz almanya da?

yanıt1
yanıt1
YAHYA´YA CV:

BEN DISPONENT YANI SIPARIS ALARAK ULASTIRMAKTAN SORUMLU BIR ELEMANIM TOPTANCI DEGILIZ AMA OLDUKCA ESKI VE TANIMIS GÜVENILIR BIR IS YERI BIZDE TRÜFFEL GRAM AGIRLIGI ÜZERINDEN SATIS YAPILIYOR MÜSTERILERIMIZ GENELDE BOGAZINA DÜSKÜN ZENGIN INSANLAR LÜKS RESTUARANTLAR OTEL MUTFAKLARI KALITELI TANINMIS PASTAHANELER VE CUKULATA IMALATCILARI

yanıt0
yanıt0
BERG:

kuvvette iyi geliyor mu

4
2
yanıtYanıtla
SEMT-İ SAKARYA:

SALLAMAYIN KİLOSU 1500TL CİVARI BUNUN

4
1
yanıtYanıtla
stuutgart75:

almanya ingiltere fransa 2000 ila 3600 euro veren var kilosuna. . . selamlar

yanıt2
yanıt0
sazan:

yok 30000000 euro

3
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Hükümet orayı hemen imara açsın :)

0
3
yanıtYanıtla
Veli:

Bizim ülkede vata.ndaş ekmek. arıyor,Avrupalı rnseliler yiyhor buantarlari hermhal.

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title