Haberler

Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Dudda'dan Başkan Hazinedar'a Ziyaret

Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Dudda'dan Başkan Hazinedar'a ziyaretİSTANBUL - Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Frank Dudda ve beraberindeki heyet, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı makamında ziyaret etti.

Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Dudda'dan Başkan Hazinedar'a ziyaret

İSTANBUL - Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Frank Dudda ve beraberindeki heyet, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki heyet arasında bir zirve gerçekleştirildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kardeş belediye protokolü çerçevesinde iş birliği içerisinde oldukları Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Misafirlerini makamında ağırlayan Başkan Hazinedar, onlarla yakınan ilgilendi. Başkan Murat Hazinedar ve misafir heyet, daha sonra gündemin ağırlıklı olarak ekonominin olduğu bir zirve gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen zirve öncesi Başkan Hazinedar açıklamalarda bulundu.

"Kötü siyasal iklimi değiştirecek bir program"

Zirve hakkında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Yerel yönetimler açısından çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Avrupa ile son dönemde bizi anlamayan, bizi anlamakta güçlük çeken ve içerideki hatalarımızla ilgili bizim de karşı refleksle doğru hareket etmemizi engelleyen kötü siyasal iklimi değiştirecek bir program. Almanya'nın lojistik ve ekonomik olarak önemli bir bölgesi olan Herne'nin belediye ekibi ile beraberiz" ifadelerini kullandı.

Herne ile ilgili bir hikayeden bahseden Başkan Hazinedar, "Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Merkel, yaptıkları toplantıda dini önderleri de davet etmişler. Birinci dünya savaşındaki bir hikaye orada ortaya çıkmış. Alman askerleri 1'inci Dünya Savaşı esnasında Ermeni patrik vekilinin de çocukluğunun geçtiği Diyarbakır'da bir kiliseyi karargah olarak kullanmışlar. Oranın tadilatında da 3 milyon dolar masraf edilmiş. O masrafın yarısı da Merkel'den istenilmiş ve cumhurbaşkanının da izni ile mektup yazmış. Cevap olarak da 'Şu an durumumuz bunun için müsait değil' demiş. Biz de Herne'deki dostlarımız Almanya'nın göndermesi gerek 1 buçuk milyon doların 15 bin Euro'luk kısmını gönderecekler. Bu da bir mektup yoluyla Merkel'e iletilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Hazinedar Angela Merkel Beşiktaş Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title