Haberler

Alkolün Etkisi "Alkol Gözlüğü" ile Anlatıldı

Çorum'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, alkolün etkisini göstermek amacıyla katılımcılara özel bir gözlükle penaltı atışı yaptırıldı.

Çorum'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, alkolün etkisini göstermek amacıyla katılımcılara özel bir gözlükle penaltı atışı yaptırıldı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile vatandaşlar, kent meydanında düzenlenen etkinlikte, 100 promil alkollü hissi veren gözlüğü takarak penaltı atışı yapmaya çalıştı.

Alkollü araç kullanmanın risklerinin uygulamalı olarak gösterilmesi amacıyla yapılan etkinlikte gözlüğü takarak atış yapanlar, topa vurmakta zorluk çekti.

"Denetimler, kazalardaki can kaybını yüzde 80 azalttı"

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında "Yaya öncelikli trafik güvenliği" temasının işleneceğini söyledi.

Trafikte yaya güvenliğini sağlamak amacıyla "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildiğini anlatan Kolcu, "Bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya davet ediyorum." dedi.

Kentteki trafik kazalarına ilişkin de bilgi veren Kolcu, şunları kaydetti:

"2018 yılında ilimiz genelinde meydana gelen bin 451 trafik kazasında 32 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 572 vatandaşımız da yaralanmıştır. 2019 yılının ilk 4 ayında ise il genelindeki 340 trafik kazasında 4 can kaybı ve 542 yaralanma meydana gelmiştir. Yaya kazalarında ise 70 vatandaşımız yaralanmıştır. Geçen yılın ilk 4 ayıyla karşılaştırıldığında denetimlerin artmasıyla birlikte yaralamalı trafik kazası sayısında yüzde 15, can kaybında ise yüzde 80 oranında azalma olduğu görülmüştür."

Daha sonra Yüksel ve beraberindekiler açılan stantları gezdi. Bir stantta, kurşunların hedefi olmuş kara yolları tabelaları da sergilendi.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Trafik Haftası Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title