Haberler

Akçakale'de Ülkelerine Dönen Suriyeliler ve Sınırda Bekleyenler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Akçakale Gümrük Kapısı ve çevresinden detaylar- Akçakale Gümrük Kapısı yanındaki sınırda bekleyen Suriyeliler- Sınında alınan güvenlik önlemleri- Akçakale Gümrük Kapısından ülkesine geçiş yapan Suriyeliler- Suriye'ye giden Suriyelilerle röportaj- Tel Abyad bölgesinde yükselen dumanlar Suriye'deki iç savaş- ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanından kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı karşısına geldi- Akçakale ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli de ülkelerine döndü ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesine düzenlediği hava bombardımanından kaçan bir grup Suriyeli, Türkiye sınırında toplandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Akçakale Gümrük Kapısı ve çevresinden detaylar- Akçakale Gümrük Kapısı yanındaki sınırda bekleyen Suriyeliler- Sınında alınan güvenlik önlemleri- Akçakale Gümrük Kapısından ülkesine geçiş yapan Suriyeliler- Suriye'ye giden Suriyelilerle röportaj- Tel Abyad bölgesinde yükselen dumanlar Suriye'deki iç savaş- ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanından kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı karşısına geldi- Akçakale ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli de ülkelerine döndü ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesine düzenlediği hava bombardımanından kaçan bir grup Suriyeli, Türkiye sınırında toplandı.Koalisyon güçlerinin Rasulayn ve çevresine yönelik hava saldırıları ile bölgede bazı Kürt gruplarla terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalar sürüyor. Bombardımandan kaçan ve Türkiye'ye geçmek isteyen bir grup Suriyeli, sınıra gelerek beklemeye başladı. Çatışmaların olduğu bölgeden ise dumanların yükseldiği görüldü.Bu arada Akçakale ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli, kontrollerin ardından sınır kapısını kullanarak ülkelerine geçti. Giden Suriyelilerden Sellum Cubur, bir süre önce Türkiye'ye geldiğini, yakınlarının durumunu görmek için ülkesine döndüğünü söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title