Haberler

Akçakale'de Tel Örgüleri Aşan Suriyeliler (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bir grup Suriyelilerin sınırdan geçmeye çalışması- Sınıra koşan insanlar-Tel örgülerden geçenler Suriye'deki iç savaş- Türkiye sınır kapısında bekleyen Suriyelileri almak istiyor ancak Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran DAEŞ, sığınmacıların geçişine izin vermiyor Terör örgütü DAEŞ, Akçakale Sınır Kapısı karşısında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye geçişine izin vermedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bir grup Suriyelilerin sınırdan geçmeye çalışması- Sınıra koşan insanlar-Tel örgülerden geçenler Suriye'deki iç savaş- Türkiye sınır kapısında bekleyen Suriyelileri almak istiyor ancak Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran DAEŞ, sığınmacıların geçişine izin vermiyor Terör örgütü DAEŞ, Akçakale Sınır Kapısı karşısında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye geçişine izin vermedi. Alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Haseke'ye bağlı Rasulayn bölgesine yönelik hava saldırılarının yanında bazı Kürt grupların baskısından kaçan Suriyelilerin Akçakale Gümrük Kapısı karşısındaki bekleyişi devam ediyor. Türkiye sınırında bekleyen bir grup, kontrollü şekilde Akçakale Gümrük Kapısı saha alanına yönlendirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de grubun Türkiye'ye alınması için gerekli hazırlıkları tamamladı.Türkiye sığınmacıları almak isterken, Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran DAEŞ grubun gümrük kapısından geçişleri engelledi. Gümrük sahasından geçen 4 Suriyeli aile ise Türkiye'ye geçti. Bu arada DAEŞ'in engellemesi üzerine sınır hattına yönelen Suriyeliler, tel örgüleri aştı ancak hendek olduğu için Türkiye'ye tarafına geçemedi. Akçakale ilçesinde toplanan vatandaşlar da sınır hattına doğru gitmeye çalıştı. Güvenlik güçleri sınır hattında toplananlara tazyikli su sıktı. Öte yandan, sınırın karşı tarafında bekleyen Suriyelilerin tel örgülerine doğru hareket ettiği gözlendi.- "Bir Allah var, bir de Türkiye..."Türkiye'ye 3'ü görme engelli 8 çocuğuyla sığınan Halaf Derviş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tel Abyad yakınlarından geldiklerini belirterek "Orada hayat durdu. Uçaklar bombalıyor, canımızı kurtarmak için sınıra geldik. Bir Allah var, bir de Türkiye... Bizi kabul ettikleri için tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title