Haberler

AK Parti'den Şehit Öğretmenin Ailesine Bayram Ziyareti - Gümüşhane

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan öncülüğündeki heyet, Tunceli'de, memleketi Gümüşhane'ye gelirken PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın mezarını ziyaret etti.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan öncülüğündeki heyet, Tunceli'de, memleketi Gümüşhane'ye gelirken PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın mezarını ziyaret etti.

Şehit öğretmenin Torul ilçesi Demirkapı köyündeki evine gelen Kavakcı Kan öncüğündeki heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziyelerini ve bayram tebriklerini anne Gülay ve baba Hamit Yılmaz'a iletti.

Heyet üyeleri, aile ile bayramlaşmanın ardından şehit öğretmenin köy mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

Burada AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Daha sonra şehit öğretmenin evine geçen Kavakcı Kan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye olarak gönderilen kalemi, şehit öğretmenin annesi Gülay Yılmaz'a takdim etti. AK Parti İnsan Hakları adına da şehit ailesine Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Şehidin annesi Gülay ve babası Hamit Yılmaz, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kavakcı Kan'a teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Kavakcı Kan, Cumhurbaşkanından müsaade isteyerek bayramı insan hakkı ihlaline uğramış ailelerle geçirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Zoğara kampına gittiklerini anımsatan Kavakcı Kan, "Önce misafirden başladık. Zoğara kampına gittik. Savaştan, tecavüzden kaçmış, hayatları için mücadele eden Suriyeli Arap kardeşlerimizi ziyaret ettik. Sonra bizim için aynı şehidimiz gibi gece gündüz koşturup canı pahasına hayat hakkından vazgeçen askerlerimizle bayramlaştık. Osmaniye'de Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu kampa ve Suruç'a gittik. Sonrasında Yezidi, Ezidi kardeşlerimizin ve Kürt kardeşlerimizin olduğu kamplara gittik. Irk, din, dil ayrımı yapmadan önce misafirlerimizi ziyaret edip bayramlaştık." diye konuştu.

"Sizlere müteşekkiriz"

Kavakcı Kan, Diyarbakır Silvan'da PKK terör örgütünce şehit edilen Fırat Sımpil'in ailesini de ziyaret ettiklerini belirterek, "Kurban demek bayram demek ama Yasin Börü'nün ailesi için ve onun arkadaşlarının ailesi için, kurban demek Yasin Börü demek. Yasin Börü'nün ailesini ziyaret ettik." dedi.

Dün İzmir'de Necmettin öğretmen gibi PKK tarafından şehit edilen Aybüke öğretmenin ailesini de ziyaret ettiklerini kaydeden Kavakcı Kan, şehidin ailesine hitaben yaptığı konuşmada, "Şehidimiz inşallah bizlerden haberdar, biliyor. İnşallah Rabbim şehadetini kabul eylesin. Allah sizlere hayırlı, uzun ömürler versin. Allah sizlerden razı olsun. Necmettin öğretmen sizin evladınızdı ancak şimdi hepimizin, 80 milyon insanın evladı. Sizlere müteşekkiriz. Hakkınızı nasıl öderiz, mümkün değil." ifadesini kullandı.

Kavakcı Kan'ın konuşmasının ardından Necmettin ve Aybüke öğretmenin nezdinde tüm şehitlerin ruhuna Fatiha okundu.

Ziyarette Kavakcı Kan'a, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcıları Hüsnüye Erdoğan, Ekrem Çelebi ve Harun Armağan ile AK Parti TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, İl Başkanı Celalettin Köse ve ilgililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ravza Kavakcı Kan Hamit Yılmaz Gümüşhane Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title