Haberler

AK Parti'den Muhalefete 'Dokunulmazlık' Ziyareti - Hdp'li Önder

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ak Parti'den muhalefete 'dokunulmazlık' ziyareti

Ziyaretten detaylar

Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları Ak Parti'den muhalefete 'dokunulmazlık' ziyareti

Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini HDP Ankara Milletvekili Önder'e iletti

HDP'li Önder:

"İlkesel olarak bu konuda daha önce ne dediysek, milim şaşmadan söylediklerimizin arkasındayız. Pratiğimiz de buna göre şekillenecektir"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e iletti.

HDP Grubu'nda gerçekleşen görüşme, yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bostancı'nın tekliflerini kendilerine ilettiğini belirtti. Önder, partinin eş genel başkanları ve yöneticilerinin, nevruz etkinlikleriyle ilgili seçim bölgelerinde olduğunu hatırlatarak, "İlkesel olarak bu konuda daha önce ne dediysek, milim şaşmadan söylediklerimizin arkasındayız. Pratiğimizde buna göre şekillenecektir." dedi.

Önder, ilk izlenimlerini paylaştığını ifade ederek kendilerinin bu meselenin kalıcı ve köklü bir revizyonla ele alınmasından yana olduklarını, "geçici, bir defaya mahsus değil, kürsü dokunulmazlığının dışında her türlü dokunulmazlığın bütün milletvekilleri için geçerli olmamasından yana olduklarını, bunun kendilerinin ilkesel yaklaşımı olduğunu" vurguladı.

Önder, "Hem pratik olarak hem de gereğini yapmak gerektiğinde bu tutumumuzdan zerrece taviz vermeyeceğiz. Gelinen noktada bu getirilen teklifi nevruz etkinliklerimiz bittikten sonra başta eş genel başkanlarımız, parti yetkili kurullarımız ve Meclis grubumuzla ayrıntılı olarak ele alıp cevabımızı bildireceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Ayhan Sefer Üstün Naci Bostancı AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title