Haberler

Davutoğlu Açıkladı! AK Parti'de 3 Dönem Kuralı Kalktı!

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması"nı gerekçe göstererek üç dönem kuralının kaldırıldığını açıkladı.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu merakla beklenen kongre konuşmasını yapıyor. Davutoğlu konuşmasına şehitler ve dün Mekke'de hayatını kaybeden hacı adayları için salondakileri Fatiha okumaya davet ederek başladı. Davutoğlu, "Diyorlar ki Kürtlerin devleti neresi. Kürtlerin de, Türklerin de , Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyet Devletidir" dedi. Konuşmasında, "3 dönem kuruluna bazı istisnalar getiriyoruz" diyerek 3 dönemliklere müjdeyi de verdi.

DAVUTOĞLU'NDAN 8 MADDELİK MANİFESTO

Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında Türkiye'nin yaşananlara rağmen atılacak adımları tek tek saydı;

1- Özgüven restorasyonu yapılacak, özgüvenimiz hakim kılınacak.
2- Demokrasimiz bütün temel özellikleriyle hakim kılınacak.
3- Bürokrasimiz devletimizde en müphem şekilde yeniden inşa edilecek.
4- Kültür ve medeniyetimize ilişkin restorasyonumuz sürecek.
5- Ekonomide restorasyon sürecek.
6- Dış politikadaki atılımlar sürecek.
7- Terör örgütleri, piyonları ve onlarla birlikte harekete geçen şer odaklarıyla mücadele edilecek.
8- 17 Nisan'da açıklanan yargı reformuyla yargı sağlam temellere oturtulacak.

YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

AK Parti Kongresi'nde üç konuda önemli tüzük değişiklikleri yapılacak. Bizzat AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'nun Kongre konuşmasında açıkladığı tüzük değişiklikleri ile partide yapılacak yenilikler şöyle;

1- SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU KURULUYOR

AK Parti, Davutoğlu'nun deyimiyle, "siyasi gücü erdemle, hikmetle, irfanla" birleştirmeyi kalıcı kılmak üzere, Parti yapısı içinde bir "Siyasi erdem ve Etik Kurulu" oluşturacak.

2- İKİ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GELİYOR

Davutoğlu, ayrıca Partide iki yeni Genel Başkan Yardımcılığı ihdas edileceğini açıkladı. Bunlar; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile, Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacak

3- ÜÇ DÖNEM KURALI KALKIYOR

Davutoğlu ayrıca, bugünkü kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile 3 dönem sınırı getiren kuralın kaldırılacağını da açıkladı. Bunun gerekçesini ise, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması" ile açıkladı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

ŞEHİTLER İÇİN FATİHA ÇAĞRISI

"Şehadetleriyle milletin birlik ve beraberliğine şahitlik eden şehitlerimizi rahmet anıyor, ailelerine bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Sizleri şehitlerimiz ve hayatını kaybeden hacılarımız için El Fatiha okumaya davet ediyorum…

"MÜZİKLERİN EN KUDRETLİSİ İCRA EDİLİYOR"

Şehitler ölmez vatan bölünmez. Biraz önce değerli divan başkanımız 'şehitlerimize hürmeten bu salonda müzik icra edilmeyecek' dedi ama bu salonda müziklerin en kudretlisi icra ediliyor.
Bu salonda yüreklerin ulvi seslenişi, yüreklerin ritmi var. Anadolu'nun her köşesinde gelen bu ritim.

"YÜREKLER VATAN VATAN DİYE ÇARPIYOR"

Ak yürekliler Sakarya'dan, Çoruh'tan gelen ak yürekliler bugün tek bir yürek ritmiyle milyonlarca vatandaşımızla birlikte yürekler vatan vatan vatan diye çarpıyor. Millet millet diye çarpıyor. Bayrak bayrak bayrak diye çarpıyor. Kardeşlik kardeşlik kardeşlik diye çarpıyor. Daha gür bir ses olamaz.

Şehitlerimizin emanetini yüreğinde taşıyarak 81 vilayetimizden Ankaramıza gelen bacılarım, dava arkadaşlarım, gönüldaşlarım hepimizi saygıyla selamlıyorum.

İlgili Haberler

"BU ŞARKI ÖMÜR BOYU SÜRECEK"

Yurtdışından gelen değerli misafirlere hoş geldiniz diyorum. Geçen sene burada sizlere sayın cumhurbaşkanımızla hitap ederken 'insana, mekana selam olsun' diye başlamıştım.
Zamana, mekana ve insana selam olsun. Öyle bir mekanda yaşıyoruz ki rabbimizin bu millete lütfedeceği en güzel mekandır. Bu mekanda yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Bu şarkı ömür boyu sürecek gençler ( Samanyolu şarkısını söyleyen gençlere karşılık)

"NASIL BİR AŞKTIR Kİ BU DİLLER SUSAR, GÖNÜLLER KONUŞUR"

Öyle bir mekanda yaşıyoruz ki tarihin en önemli kaynakları bu mekanda. Bu aziz mekanda bu coğrafyada yaşamanın büyük zaferlere zemin teşkil edilmesine hazırlık yapacak külfetleri de vardır. Böyle bir sevdayı taşıyan gençlerle birlikte olmak ne güzel, delegelerle olmak ne güzel. Bu davayı omzunda taşıyan bacılarımızla, yiğitlerimiz olmak ne güzel. Ayağa kalkan Anadolu, Kafkas çocuklarıyla, Horasan çocuklarıyla olmak ne güzel. Ne büyük şereftir, ne büyük aşktır sizinle yürümek, sizinle konuşmak. Nasıl bir aşktır ki bu diller susar, gönüller konuşur, tuzaklar susar. Allah sizden razı olsun. Bizi aşkla kucaklayan kardeşten daha yüce ne vardır. Bugün 5. Kongremiz daha başlarken en gür sesle başlattınız. Hoş geldiniz dediniz hoş bulduk.

"AFYON'DAN, ERDOĞAN'DAN BİR SES YÜKSELDİ"

Bütün dünya mazlumları adına essalamünaleyküm. Selam olsun. Bu selam sesi emin olun mazlum diyarlarda yankılanıyor. 20012de sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti kadroları yürüdüğünde zorlu bir mekanda yürüdü kardeşlerim. Balkanlarda çatışma vardır, her bir coğrafyadan imdat sesleri yükseliyordu. Bu aziz millet ekonomik krizden yeni çıkmıştı. 28 Şubat uygulaması milleti sık boğaz etmişti. Afyon'dan bir ses yükseldi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan o ses yükseldi. O ses ile yürüyenler bugüne kadar görev yapmış kardeşlerim bu sesi yüceltmek için hep beraber yürüdük. Kongremizde bu kutlu yürüyüşe öncelik eden bütün milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, üyelerimize, teşkilatlarımıza Kadın ve gençlik kollarımızın yiğit temsilcilerimiz ve AK Parti hareketini vicdanını temsil eden delegelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

"VEFA" VURGUSU

Geçen sene burada olağanüstü kongremizi yaparken Sayın cumhurbaşkanımızın hitabından sonra söz aldığımda dedim ki; 'Bu veda değil, vefa kongresidir' demiştim. AK Parti hareketine öncülük eden bütün arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum, vefat edenleri rahmetle anıyorum. Bir vefa hareketi olan AK Parti kadrosu bünyesinden 2 cumhurbaşkanı çıkarttı. Ne kutlu bir yürüyüş ki en büyük başarılara imza atıldı.

GÜL, ARINÇ, ŞAHİN, TOPTAN'A SELAM

Devletin en üst makamlarını kendi mensuplarıyla temsil etme şansı buldu. Hareketimizden çıkan ilk cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e selam ediyoruz. Sayın Mehmet Ali Şahin'e, Sayın Bülent Arınç'a, Köksal Toptan'a selamlarımızı minnetlerimizi sunuyoruz.

"BU DEV AYAĞA KALKTI BİR KERE DİZ ÇÖKTÜRÜLEMEZ"

AK Parti bir vicdan, yürek hareketidir. Ak Parti uyudu zannedilen bir devin adıdır. Bu dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. Artık herhangi bir şekilde durmak yok. Şerler defolsun. Buraya gelmek kolay olmadı, bu yolu yürümek kolay olmadı.

"3 KASIM'DA İKTİDAR OLMAMIZI ENGELLEYEMEDİLER"

Engelleri koydular önümüze, her türlü engeli karşımıza çıkardılar ama 3 Kasım'da iktidar olmamız engelleyemediler. 3 – 12 Ekim ve 2003… En büyük kongrelerimiz… Irak savaşı, Kıbrıs sorunları, ekonomik krizler… Birinci olağan kongresinde biz buradayız dedik. 2003'de ilk kongreyle birlikte ciddi zaferler birlikte geldi. MGK çok çetin sorunlarla boğuştu, önünde AB süreci bekliyordu. İktidarda kalamaz denilen AK Parti iktidarını milletle pekiştirdi. Bu sefer baktılar ki AK Parti şuuru engellenemez sözde Cumhuriyet mitingleri yaptılar.

"YİNE HÜSRANA UĞRADILAR"

2006'da bu sefer yeni kadrolar yeni sınavlarla karşılaştık, her sınav bize bir zafer vesilesi oldu. 2007'de e muhtarıyla maruz kalındı, sizlerin AK Parti yolunda ayrılacağınızı zannettiler. AK Parti kadroları seçime gitti, sadece başbakanlık makamını değil, cumhurbaşkanlığını makamını da aldı. Milletimiz bu desteğini hep sürdürdü, AK Parti'nin bağrından cumhurbaşkanı çıkmasını engellemek isteyenler yine hüsrana uğradılar. Halkın ilk oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı da bu kadrodan çıktı.

"SINAVA, ÇİLEYE HAZIR OLMAYAN BİZİM ARAMIZA GELMESİN"

İşte sınamalar zaferlerle birlikte gelir. Sınava, çileye hazır olmayan bizim aramıza gelmesin.
Biz zor günlerin hareketiyiz. Zor günler arka arkaya geldi, baktılar ki engelleyemiyorlar bu kez parti kapatma davası açtılar. Şimdi soruyorum milletin bağrından çıkanları kapatmak, susturmak, durdurmak mümkün mü?

"ZANNETTİLER Kİ AK PARTİ DÜŞÜŞTE"

Gür bir sesle hep beraber milli irade dedik, özgürlük dedik, adalet dedik. İşte 2009 kongresiyle iş başına gelen kadrolar küresel krizle mücadele etmek zorunda kaldı. Yine 2009 kongresiyle birlikte hayırlar fethola, şerler defola demeye devam ettik. Bütün yasakları kaldırdık. Allah'ın lütfettiği bir mekanda Yeni Türkiye'yi inşa etmektir. Yeni bir zafer kazandık, zannettiler ki AK Parti düşüşte. O zaman başkanımız kadrolara aynı mesajı verdi. Durmak yok yola devam ve 2011 zaferine yürüdük. En büyük oy oranını alıp büyük başarılara imza attık.

"1 KASIM'DA YENİ BİR ZAFER YAZMAYA VAR MISINIZ?"

2012 kongresi… Çetin yollardan geçilip gelindi.. Yeni bir dönemin ışığını ortaya çıkardı. Yola çıkan kadrolar 2023'e yürüme kararı aldı. Kocaeli de yerinde bütün Türkiye de yerinde Allah'ın izniyle… Gençler bu heyecanı 1 Kasım'a taşımaya var mısınız? Bu kongre heyecanıyla 1 Kasım'da yeni bir zafer yazmaya var mısınız? Toprağa sağlam basmaya hazır mısınız? Yolumuz açık olsun inşallah. Gelin hep beraber muhasebemizi devam ettirelim.

"DÜĞMEYE BASILDI"

Durdurulamayan AK Partinin önüne yeni engeller getirildi. Türkiye en köklü atılımlara başlamışken 2013'de yeni bir sınamayla karşı karşıya kaldık. IMF'ye son kuruş borcun bile ödendiği bir dönemde düğmeye basıldı.

"TEK BİR ÇİVİMİZİ SÖKEMEDİLER"

Gezi provokasyonu başlatıldı. Ardından 17-25 Aralık geldi. Çok şer tuzakları kuruldu, bu şer tuzaklarını fethetmeye var mıyız. İşte 17-25 Aralık'ta paralele çetelerin kurduğu ihanetler karşısında kadromuz dimdik durdu, aramızdan tek bir çivimizi sökemediler. Sonra 10 Ağustos'ta yeni bir zafere yürüdük.

"TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLMADIK"

Bu zaferin arkasında Kobani olayları çıkarıldı. 7 Haziran seçimlerine gittik. Bugünkü temel sloganımızla, ilk günkü aşkla birlik, dirlik, kardeşlik diyoruz. 7 Haziran seçimleriyle yeni sınamalar önümüze geldi kardeşlerim. 7 Haziran sonrasında yüzde 41'lik oyla en büyük parti olmamıza rağmen tek başımıza iktidar olmadık.

Bunu görenler Türkiye'de bir yönetim boşluğu olacağını düşünenler düğmeye baştılar. DEAŞ, PKK devreye girdi, Suruç'ta katliam yapıldı.

"ÇAKALLAR PUSLU HAVALARI SEVER"

Askerlerimize, polisimize saldırmaya başladılar. Zannettiler ki bu ülke sahipsiz. Çakallar puslu havaları sever, bütün çakallar ortaya çıktı. Onların karşısına Anadolu yiğitleri, AK Parti ayağa kalktı. Bu ülkenin kaderini kimseye bırakmayız dedik. Türkiye'de 2 zihniyet çarpışıyor. Milleti bölenler, kutuplaşmaların önüne açanlar, özgürlük alanlarını daraltanlar. Bakınız 12 Eylül yapılan uygulamalarla ayrıştırıcı bir etki yapmışsa, terörün getirdiği ayrıştırıcı zihniyet aynıdır. Ne dikta yönetimine ne de teröre karşı taviz vermeyeceğiz. Milli iradeyi, özgürlükleri, demokrasiyi savunacağız. Biz 14 yıllık birikim üzerinde birkez daha AK Parti kadrolarının olağan kongresinde gür sesle hemdemokrasi hem kamu düzeni diyoruz.

"DİYORLAR Kİ; KÜRTLERİN DEVLETİ NERESİ"

Talimat verdik. Türkiye'nin her köşesinde kim vatandaşlarımızın huzurunu bozar Türkiye'yi kaosa sürüklemek isterse onlara en büyük ceza verilecek. Tereddüt etmeyiz Türkiye kendi içindeki hainlerle de kendi dışındaki hasımlarla da mücadele edecek güce ve kudrete sahiptir. Terör saldırıları karşısında fethetmek istediğimiz hayır birlik ve kardeşliktir. Kim ayrıştırıcı tutum takınırsa kim ötekileştirici zulüm uygularsa onun karşısında olacağız. Operasyonlarımız 90'lı yılların güvenlik anlayışı ile ilişkilerindirilemez. Diyorlar ki Kürtlerin devleti neresi. Türklerin de, Kürtlerin de, Sünnilerin de, Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. Zannediyorlar ki özgürlükçü anlayışı durdurabilirler. Türkiye hiçbir baskıya, zulme, teröre izin vermeyen aydınlık geleceğe yürüyecek.

"CİZRE'DE KEŞAN GİBİ OF GİBİ…"

Kongreden piyonlara ve arkasındaki söylüyoruz sadece al bayrak ve milletin birliği ve beraberliği olacak. Kamu düzeninden taviz vermeyeceğiz. Cizre'de aynen Keşan gibi ya da Bergama gibi ya da OF gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz toprağıdır. Her ilimizde ilçemizde kamu düzeni sağlanacak kardeşliğimiz pekiştirilecektir.

Türkiye'yi kana bulamak isteyenler Diyarbakır'da Şeyhmus'u, Erzincan- Kemah yolunda Makbule Hanım'ı taradılar. Onların hatırları silinmeyecek. Vurguluyorum: Kamu düzeni mutlak düzende sağlanırken sivil vatandaşlarımıza kardeşlerimize ne küçük şekilde zarar verilemeyecektir. Kardeşliğimiz korunacaktır.

"BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇECEK"

Türkiye G-20 zirvesine hazırlanıyor. 4 ayaklı olarak bir küresel krizden gelecek şokları karşılayacak kadar Türkiye'nin makro değerleri korunacak. Küresel ekonomik krize girilmesine izin vermeyeceğiz. Başlatılan büyük projeler hayata geçirilecek. Hedefe ulaştırılacak. Tükiye'nin kendi uçağını, savaş gemisini, deniz altısına yapan kararlığından vazgeçmeyeceğiz. Bunların yürütülmesi için yapısal reformlara devam edeceğiz.

"HER TEKLİFE 'HAYIR' DİYEN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?"

Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşmesine izin veremeyeceğiz. Makro ekonomik dengeleri korurken büyük yatırım projelerine devam ederken vatandaşlarımızın günlük hayatı ile ilgili tedbirlerimizi alacağız. Gerek terör gerek ekonomik meydan okumalarla mücadele edebilmek için tek başına iktidarın temin edilmesidir. Üç ay içinde AK Parti olarak sorumuluk hissedip yönetim boşluğu oluşmaması için çabayı gösterdik. Karşımıza yüzde 60 blok ile çıktılar. Bahçeli , HDP sorumluluk alamayacağını söyledi. Yüzde 60.'lık Türkiye'yi bloklaşmaya sevkedenlerin rüyaları gerçekleşti mi? Biz meşuriyet çizgisi içinde millet makamı olan TBMM'dir kendi Meclis başkanımızı seçtik. Küçük ayak oyunları ile Meclis Başkanlığı'nı almak isteyenler 258 ak yürekli vekilin direnci ile süküthale uğradılarr. Parti liderlerini ziyaret ettim. 'Gelin ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeyelim' dedim. CHP ile uzun yoğun istikşafi görüşmeler olarak cereyan etti. Kendilerine de söylüyorum. 12 yıllık Ak Parti hükümetleri tam inşa, ihya ve imar hükümetleridir. Birileri AK Parti iktidarlarını başarızlık gibi gösterip restorasyondan bahsederse kendilerine imar planlarımızı anlatırız. Derin görüş ayrılıkları nedeniyle hükümet kuruma imkanı olmadı. Bahçeli koasliyon, seçim, azınlık hükümetine 'hayır'dedi. Erken seçime 'hayır' dedi. Cumhurbaşkanımıza saldıranlara soruyorum. Her teklife 'hayır' diyen siz değil misiniz?

"SAYIN TÜRKEŞ İSTİSNA OLDU"

Bu şerlere karşı defola dedik. Hayırları fethetmeye var mısınız. İşte cumhurbaşkanımızın bu görevi vermesi sonrasında bütün partilerin katılması gereken bir hükümet çalışmasına girdik. Hepsi reddettiler, Sayın Türkeş istisna oldu. Anayasal sorumluluktu, kaçtılar.

"1 KASIM SEÇİMLERİNE AK PARTİ'NİN KARARI İLE GİTMİYORUZ"

Üç aydır sorumluktan kaçanlar bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Ak Parti kadrolarına ithamda bulunyorlar. Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Bilsinler ki Türkiye'de demokratik hukuk devletinin kuralları işleyecek. sadece milletin dediği olacak. Biz 1 Kasım seçimlerine AK Parti'nin aldığı kararla gitmiyoruz. Biz hiçbir seçimden kaçmayız. Ama Türkiye yeni seçime gitmesin diye çaba sarf ettik. MHP'li kardeşlerimize sesleniyorum. Kimlerin her şeye 'hayır' dediğini kimlerin Meclis'te HDP ile birlikte hareket ettiğini görüyorsunuz. Terörler kim mücadele ediyor görüyorsunuz. HDP sembolleri MHP sembolleri birbirine karıştı ama milletin iradesini engelleyemediler.Yüzde 60'lık blok kötülükte şerde buluyor. Şimdi tazelenme vaktidir. İşte 5. Olağan Büyük Kongremiz hızın, enerjinin mekanıdır. Bu kongre yenilenme kongresidir. Sizler AK Parti'nin ilk günden bugüne Ak Parti'nin taşıdığı yüce değeri simgeliyorsunuz.

"3 MESAJI VARDI 7 HAZİRAN'IN…"

Aziz AK Parti kadroları yürümeye hazır mıyız. İşte 3 mesajı vardı 7 Haziran'ın… Ülkeyi yönetin, boşluğa izin vermeyin… Vermedik.. Mutlak surette yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz.

Ne der bu kurucu değerler. Millet karşısında mütevazi olacaksınız, milletle birlikte yürüyeceksiniz. İşte bugün bir kez daha milletimize söz veriyoruz, sizin aranızdan çıktık ortak bir kadere yürümek için geliyoruz. Yoksulluğu, yasaklara, yolsuzluğa karşı mücadele edin diyor.

"TEŞKİLATLARA, KADROLARA YAYILABİLMESİ İÇİN YENİ BİR KURUL OLUŞTURUYORUZ"

Sizler yüce değerleri temsil ediyorsunuz. Dava arkadaşlarımız bu değerleri korumak üzere tüzüğümüzde bugün değişiklik yapacağız. Teşkilatlara, kadrolara yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik. Genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Bu görevler başlı başına kendi birimlerini oluşturmak üzere oluşturulacak.

"3 DÖNEM KURULUNA BAZI İSTİSNALAR GETİRİYORUZ"

3 dönem kuruluna bazı istisnalar getiriyoruz. AK Parti'nin ruhu ortak zihniyet, ortak vicdandır. AK Parti'nin içine nifak sokacaklarını düşünenler oldu, çevreler çıktı. AK Parti ile yola çıkanları hedefi sadece mevkii makam değil milletin makamıdır. Kim kısa dönemli hesaplar arasında olursa bizim aramızda olmaz. Çünkü bu hareket 2001'den bu yana nice sınamalardan geçtiğinde aynı sözle yürüdü… Büyük Türkiye ideali… AK Parti ruhunun 1 Kasım seçimlerine damga vuracağına inanıyoruz. Şehitlerimiz toprağa düştüğü bugünler bir siyasi hesap yapan olursa onların karşısında dimdik duracağız. 1 Kasım bir milattır. Kongremiz doğum işaretleri veriyor. Ey Anadolu çocukları, Kafkasya, Ortadoğu, Akdeniz, Karadeniz çocukları yeniden ayağa kalkmaya var mıyız. Genç bir hareket olarak tazelenmiş bir hareket olarak bu ülkeyi en güzel şekilde hazırlayacağız. Allah yolumuzu açık etsin, 1 Kasım'ı zafer eylesin."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Sakarya Mekke Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
title