Haberler

Ahbap Derneği nedir? Ahbap Platformu nedir? Ahbap Derneği kimin? Ahbap Derneği amacı nedir? Ahbap Yönetim Kurulu'nda kimler var?

Güncelleme:

Yardım ve bağış kampanyaları ile sık sık gündeme gelen Ahbap Platformu vatandaşların merak konusu oldu. Peki, Ahbap Derneği kimin? Ahbap Derneği amacı nedir? Ahbap Yönetim Kurulu'nda kimler var? Ahbap Derneği nedir? Ahbap Platformu nedir?

Haluk Levent öncüllüğünde hareket eden Ahbap Derneği, yardım kampanyaları ile vatandaşların takdirini kazanıyor. Peki, Ahbap Derneği nedir? Ahbap Platformu nedir? Ahbap Derneği amacı nedir? Ahbap Yönetim Kurulu'nda kimler var? Ahbap Derneği kimin?

AHBAP NEDİR?

Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşıma ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketidir.

SADECE YAŞAMA DEĞİL, YAŞAM HAKKI:

Yaşama hakkı, nefes alma, yemek, su gibi, canlının hayatını devam ettirebilmesi için gerekli asgari şartların sağlanmasıdır.Yaşam hakkı ise sosyal, kültürel, ekonomik olarak çağdaş olanaklara ulaşabiliyor olmasıdır.Birey, kendinden öncekilerin dünyaya bıraktığı sorunların muhatabı olarak doğuyorsa, dünya kaynaklarına ve insanlığın bilgi hazinesine de ortak olarak doğuyor olmalıdır.Bu nedenlerle, her birey, bedeli toplum tarafından ödenmekte olan sosyal, kültürel, hayati ihtiyaçlardan eşit olarak faydalanmalıdır. Ahbap, bu ihtiyaçlara acil erişim zaruretinde olan kişiler için, toplumsal dinamikleri ve dayanışma değerlerini harekete geçirerek, kısa/orta/uzun vadeli çalışmalar yapmaktadır.

Sürdürülebilir Dayanışma:

Ahbap yaşam hakkı tanımı çerçevesinde, sürdürülebilir dayanışma modelleri üzerinde çalışma grupları kurup, projeler geliştirecektir.

İşbirliği – Ahbap Ortak Vizyonu:

Ahbap tüm ülkedeki temsilcilikleriyle birlikte, yerel değerleri global bilgi ile entegre edecek yerel ve genel projeler oluşturacak, bu projelerin yürütülmesi ve hayata geçirilmesinde gerekli destek ve çalışmalar için, kendi işbirliği modellerini kuracaktır.

Ayrımcılık ve Nefrete Karşı Şiddetsiz İletişim:

Ahbap bir birleştirme hareketidir. Gücünü, cinsiyet, dil, din, ırk, siyasi düşünce ayırt etmeksizin her insanla eşit dayanışma anlayışından alır.

Çevre – Anadolu'yu Geleceğe Güncellemek:

Ahbap Anadolu kültür ve doğa hazinesini güncel bilim ve teknolojinin olanaklarıyla sürdürülebilir çevre bilinci çerçevesinde yorumlayarak, yerel kalkınma, istihdam, global bilgiyle entegrasyon projeleri yürütecektir.

AHBAP NASIL OLUNUR?

Ahbap Ortak Degˆerlerini kabul ederek, S¸ehir Agˆ C¸alıs¸ma Grubu tarafından belirlenen kriterlere go¨re Ahbap Platformu'na kabul edilen her go¨nu¨llu¨ 'Ahbap' olarak adlandırılır.

AHBAP DERNEĞİ AMACI

Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.

AHBAP YÖNETİM KURULU

Haluk Acil - Haluk Levent

Emrah Aydoğdu

Emrah Gödeliner

Murat Urgan

Umut Demirci

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haluk Levent Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (23)

Nurcanselmo:

Haluk beye nasil ulaşa bilirim lütven yardimci olun

0
2
yanıtYanıtla
Seher yalcin:

Benim de dort cocugum var maasim yok zor geciniyorum koyde okul lojmaninda kaliyorum verirseniz Allah razi oldun erzak yardimi istiyorum aylik olarak

0
1
yanıtYanıtla
Asli:

Haluk bey yaptığınız yardimlar heryerde söyleniyor benimde ihtiyacim vardı bir arkadaşım ahpap a yaz dedi bende yazdım gönderirsenizde gondeesenizde allah razı olsun iyilik bulaşicidir sizin gibi insanlara ülkenin ihtiyacı var çünkü yüzlere bir debessüm için umut için şımdiden âllah yolunuzu açık etsin

0
1
yanıtYanıtla
çatlakoğlu:

şahıslar kendilerini önplana çıkarıp şöhret olma yolunda. . . . . .

0
1
yanıtYanıtla
İpek akca:

Haluk bey

0
1
yanıtYanıtla
İpek akca:

Haluk bey Allah rızası için yardımcı olursanız kıyamete kadar duacınız olurum inşallah benim allahtan başka kimsem yok kendim de cilt kanserıyım bakmakla oldugu

0
1
yanıtYanıtla
Aynur ünal:

4 çocuğum var dördünde okula gidiyor bir telefon hepsine yetmiyor aynı saatte dersleri denk gelirse dersleri kaçırıyorlar öğretmenlerde çocuklar derse girmiyor aileleri ilgilenmiyor sahneliyor oysa o anne neler çekiyor verirseniz bir tablet vermezseniz ne yapım çekerim cilemi??

0
1
yanıtYanıtla
Zübeyde gungor:

Biz adanada yaşıyoruz bir kızım var 1.sınıfa başladı ama derslere giremiyoruz bizede bi tablet yardımında bulunursanız çok sevinecek kuzum..

0
1
yanıtYanıtla
Halime türk:

Lütfen Haluk bey bana da yardım etsin.eşim inşaatta çalışıyor 2000 TL maaşı var.3 çocuğum okula gidiyor.canlı ders için tabletimiz bile yok.maddi destek yaparsa çok sevinirim.Nefesim yettiği kadar dua ederim.

0
1
yanıtYanıtla
Ergün Görede:

Lütfen Haluk beye iletmenizi istediğim

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title