Haberler

Afrin Şehidi Koca, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Afrin şehidi Koca, son yolculuğuna uğurlandıADANA - Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Halis Koca'nın cenazesi Adana'nın İmamoğlu ilçesinde toprağa verildi.

Afrin şehidi Koca, son yolculuğuna uğurlandı

ADANA - Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Halis Koca'nın cenazesi Adana'nın İmamoğlu ilçesinde toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda çıkan çatışmada Uzman Çavuş Halis Koca şehit düştü. Koca'nın cenaze törenine; ailesi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri ile askeri ve sivil erkan katıldı. Bakan Çelik, Koca'nın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada vatandaşlara konuşma yapan Ömer Çelik, "Sınırımızda terör devleti kurmak istiyorlar. Bizler asla buna müsaade etmeyeceğiz. Operasyonlarımız artarak devam edecek. Bizim için, vermiş olduğumuz her bir şehit, bayrağımızın biraz daha göğe yükselmesidir. Adanamız, aziz vatanımız için çok sayıda şehit veriyor. İmamoğlu'muzda bu ilçelerimiz arasında yer alıyor. Bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Bekar olan ve anne ile babasını küçük yaşta kaybeden şehidin 3 kardeşi cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi tabutu sarılıp öperken, 'Biz seni böyle mi karşılayacaktık' diyerek gözyaşı döktü. Yakınları ise şehidin kardeşini güçlükle sakinleştirdi.

Helallik alınmasının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Koca'nın cenazesi İmamoğlu ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İmamoğlu Suriye Afrin Genel Haberler

title