Haberler

AFAD'ın gerçekleştirdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Güncelleme:

AFAD'ın gerçekleştirdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadıBAYBURT - Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında doğal felaketlerde olaylara anında müdahale etmek, can ve mal kaybını azaltmak için deprem tatbikatı yaptı.

Afad'ın gerçekleştirdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

BAYBURT - Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında doğal felaketlerde olaylara anında müdahale etmek, can ve mal kaybını azaltmak için deprem tatbikatı yaptı.

Bayburt AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Bayburt'taki tüm kurumların katılımıyla Bayburt Gümüşhane yolu üzerindeki Kayışkıran mevkiinde gerçekleşen tatbikatta, senaryo gereği merkez üssü Erzurum Aşkale ilçesi olan ve Bayburt merkezse bağlı bazı köylerde de hasara neden olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkeze gelen temsili deprem anonsu üzerine harekete geçen ekipler, depremin meydana geldiği bölgeye ulaşarak gerçekleşen depremde yıkılan yapıları tespit etti. Daha sonra enkaz altında bulunan yaralı ve ölülere ulaşıldı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalelerin ardından bulundukları yerlerden çıkarılarak hastaneye götürüldü.

Gerçeğini aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı tatbikatta ayrıca yangın söndürme, haberleşme ve alt yapı sorunu giderilmesi, barınma, psikolojik destek faaliyetleri gerçekleşti.

AFAD İl Müdürü Adil Arslan TAMP'ın amacının afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait birim ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacak müdahale planlamasının temel prensiplerinin belirlenmesi olduğunu kaydetti. TAMP Bayburt planının AFAD çatısı altında toplumun bütün kesimlerini kapsadığını belirten Arslan, "İl Afet Müdahale Planı kapsamında yerel düzeyde müdahale organizasyon sistemi oluşturulmuş ve bu sistem operasyon, bilgi planlama, lojistik ve bakım ile finans ve idari işler olmak üzere dört servis olarak yapılandırılmıştır. Amacımız 'Sıfırıncı Dakika'ya hazırlıklı olmak. Bu planda görev alacak kurumlarımızın afetlerde ciddiyetle çalışmalarını sağlamaktır. Bugün görüyoruz ki; bütün hizmet gruplarımız burada ve görevlerini yapmak üzere hazır beklemektedirler." diye konuştu.

Tatbikata Garnizon Komutanı Albay Yusuf Diker, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve ilgili kurum kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bayburt AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title