Haberler

ADÜ Ziraat Fakültesinden 1 yılda 3 milyon lira gelir - AYDIN

Güncelleme:

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Ziraat Fakültesi bünyesinde bitkisel ve hayvansal üretimden 1 yılda 3 milyon lira gelir elde edildiğini söyledi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Ziraat Fakültesi bünyesinde bitkisel ve hayvansal üretimden 1 yılda 3 milyon lira gelir elde edildiğini söyledi.

Aldemir, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'la üniversite bünyesinde üretilen buğdayın hasat çalışmalarına katıldı.

Burada biçerdöveri de bir müddet kullanan Aldemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ziraat Fakültesinin üniversitenin göz bebeği olduğunu söyledi.

Aydın bölgesinde verimli olabilecek buğday tohumlarının da denendiğini aktaran Aldemir, bunlardan da önemli sonuçlar aldıklarını, hangi tohumun verimli olduğunu çiftçilere bildireceklerini ifade etti.

Üniversitelerin bulundukları bölgede liderlik görevi gördüğünü vurgulayan Aldemir, "Çeşitli Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Bölgemizin iklimi, coğrafi koşulları dikkate alınarak buğdayda en yüksek düzeyde verim alacağımız birtakım tohumların elde edilişlerine göre ve kalitelerine göre sınıflandırma yapıyoruz. Dikkat çeken sonuçlar elde ettik. Bunu ekim dönemlerinde vatandaşlarımıza duyuracağız ki maksimum verim elde etsinler." dedi.

Aldemir, şöyle devam etti:

"Üniversitelerin bölgeye ekonomik katkısı nedir sorusunu bugün burada görüyoruz. Gurur duyuyoruz. Pandemi döneminde hiç ara verilmeden, ekonomimiz sekteye uğramasın diye ziraatçilerimiz görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Dekanımızı kutluyorum. Çok kısa sürede 2 milyon gelirimizi 1 yılda 3 milyon liraya çıkardı. Bilim yuvasında olan, raflarda olan bilgiler artık mutfağa iniyor. Çiftçimize şu ürünü ekerseniz Aydın'da bu bölgede daha fazla verim alırsınız diyeceğiz."

Kaplan ise tarımın ve çiftçiliğin çok önemli olduğunu, belediye olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.,

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Selçuk Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title