Haberler

Adli Yıl Açılış Töreni

Kırklareli'nde adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli'nde adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'ndaki tören, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcı İlyas Yavuz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vahdet Yeltepe ve Baro Başkanı Harun Saygılı'nın anıta çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Başsavcı Yavuz, adaletin eşitlik olmadığını, hak edene hak ettiğini vermek olduğunu söyledi.

Hakim, cumhuriyet savcıları ve avukatların çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Yavuz, 15 Temmuz darbe girişimin ardından bütün yargı mensuplarına daha çok görev düştüğünün bilincinde olarak çalıştıklarını belirtti.

Korkmadan, çekinmeden gelecek kaygısı taşımadan, vatanı, milleti, bayrağı ve toprağı için seve seve canını feda edecek hakim, cumhuriyet savcısı ve avukatların olduğunu vurgu yapan Yavuz, "Yargı camiasının özellikle 15 Temmuz süreci ve devamındaki kararlığı ve basireti korkmadan çekinmeden cesaretli bir şekilde olayın üzerine gitmesinin güzelliğini yaşamaktan, böyle bir dönemde yargı camiasının bir mensubu olmaktan kıvanç ve gurur duyuyorum. Şükürler olsun ki böyle topraklar üzerinde yaşıyoruz. Şükürler olsun ki bu ülkenin bir ferdiyiz. Hayatım boyunca bu ülkenin ferdi olmaktan, bu dönem ki kadar gurur ve kıvanç duymadım." şeklinde konuştu.

Türk milletinin 100 yıllar boyunca hilal uğruna güneşler batırdığını söyleyen Yavuz, "Bu topraklar üzerinde bu millet 100 yıllar boyunca hilal uğuruna güneşler batırmıştır ve hilal uğruna güneşler batırmaya devam edecektir. Yeter ki korkmadan egolarımızı bırakarak biz diyebilelim. Bizlik ruhu içerisinde yargının üzerine düşen görevi en iyi şekilde ifa edelim. 15 Temmuz ve sürecinde korkmadan çekinmeden gelecek kaygısı taşımadan en iyi şekilde devletin bize vermiş odluğu yetkiyi sonuna kadar kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz." dedi.

Baro Başkanı Saygılı da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızmış hain FETÖ mensuplarının kalkıştığı işgal girişimi, siyasi iradenin kararlı tutumu ve 79 milyon vatandaşın tek vücut olmasıyla püskürtüldüğünü kaydederek, büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü ifade etti.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını aktaran, vatan uğruna, millet uğruna, bayrak ve demokrasi uğruna gözünü kırpmadan şahadete yürüyen herkesi rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar diledi.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yeltepe, yeni adli yılının Türk milletine, barış, huzur getirmesini dileyerek, ülkeye ve millete yönelik darbe teşebbüsünde ve terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileğinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Saygılı İlyas Yavuz Kırklareli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title