Haberler

Canlı Bombanın Görüntüleri Bulundu

Güncelleme:

Ankara'dan Suruç'a giden ve kamera kayıtlarını inceleyen özel ekip, saldırganın görüntülerini buldu. Saldırganın, MİT'in önceden uyardığı 3 kadından biri olma ihtimali üzerinde duruluyor

Suruç saldırısından hemen sonra istihbarat, terör, olay yeri inceleme, kriminal ve bomba uzmanlarından oluşan özel bir ekip Ankara'dan bölgeye gitti. Kamera kayıtlarını inceleyen ekip saldırganın görüntülerini buldu.

ARANAN İSİMLERDEN Mİ?

Kanlı saldırıyı düzenleyen canlı bombanın görüntülerine ulaşıldı. Canlı bombanın kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. Saldırgan kadının MİT'in, "canlı bomba veya bombalı eylem yapabilir" uyarısı yaptığı 3 kadın eylemciden biri olma ihtimali olduğu belirtiliyor.

Gazeteler bir ay önce IŞİD'li 3 kadın teröristin canlı bomba eylemi gerçekleştirmek amacıyla Türkiye'ye sızdığını yazmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz ay 81 ile 'muhtemel eylem' başlığıyla gönderdiği gizli yazıda IŞİD militanları Fadime Kurt, Özlem Yılmaz ve Nuray Demirel'in Türkiye'de intihar eylemi gerçekleştirebilecekleri belirtilmişti. Yazıyla birlikte Özlem Yılmaz'ın fotoğrafı da tüm illere dağıtılmıştı.

ANKARA'DAN ÖZEL EKİP

Suruç'ta 31 kişinin can verdiği saldırının hemen ardından Ankara'dan bölgeye özel ekip gönderildi. İstihbarat, terör, olay yeri inceleme, kriminal ve bomba uzmanlarından oluşan ekip, bölgeye geçti. Saldırıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de inceleme başlatıldı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerin ilçeye gelişiyle birlikte bölgede üst düzey güvenlik önlemleri alındığı öğrenildi. İlçe giriş ve çıkışında da kontrol noktası oluşturan güvenlik birimlerinin, araç, üst aramaları ve kimlik kontrolleri yaptığı kaydedildi.

Patlamanın meydana geldiği kültür merkezinde de polis ekibinin görevlendirildiği öğrenildi.

NASIL GÖZDEN KAÇTI?

Tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen canlı bombanın nasıl "gözden kaçırıldığı" araştırılıyor. İlçedeki önlemlere rağmen saldırganın gözden kaçırılması soru işaretlerine neden olurken, saldırganın daha önce ilçeye giriş yaptığı, burada eyleme hazırlandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Soruşturma kapsamında saldırganın bağlantılı olduğu kişi veya kişiler de araştırılıyor.

Saldırıdan hemen sonra bölgede toplanan güvenlik kamera görüntüleri incelendi. İlk incelemelerde saldırının canlı bomba eylemi olduğu netlik kazanırken, saldırganın da kadın olduğu görüntülerden belirlendi.

Patlamanın ardından parçalandığı belirlenen kadın saldırganın kimliğinin tespiti için çalışmalar yürütülürken, elde edilen görüntülerden yüz tanıma sistemiyle de kimlik tespiti yapılmaya çalışılıyor. Bu arada canlı bomba eylemini yapan saldırganın 18 yaşında olduğuna dair iddialar da dile getirildi.

İSTANBUL'DA İZİNLER KALKTI

Suruç'ta patlayan kadın canlı bomba ile diğerlerinin izi sürülüyor. Emniyet 81 ilde alarm verdi. Ankara'da polise çelik yelek ve otomotik silah uyarısı yapıldı. İstanbul'da da bütün izinler kaldırıldı, 12-12 sistemine geçildi. (Kaynak: Hürriyet-Habertürk)

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Özlem Yılmaz Gazeteler Güncel Haberler

500

Yorumlar (123)

Analiz:

SALDIRIYI YAPAN KADINMIŞ #PKK #YPG HEP KADINLARI KULLANDI

99
6
yanıtYanıtla
Aklı Selim:

hdpkknin organize işleri bunlar. . oy devşirme çabaları. Cnn''de bunların yalakalığını yapıyor şuan.

87
12
yanıtYanıtla
Analiz:

Bombacının kadın olması bu eylemi pkk nın yaptığı ihtimalini güçlendiriyor. İSID, şu ana kadar hiç bir bombalı eylemde kadın bombacı kullanmadı.

80
7
yanıtYanıtla
CAN:

EGER PKK YAPMADIYSA BEN HIC BISEY BILMIYORUM AMAC ISIDIN ÜSTÜNE ATIP KENDILERI CIKAR SAGLAMAK TÜRKIYEDE KAOS CIKARMAK ISTEDIKLERINI YAPABILMEK PKKDEN HERSEY BEKLENIR

33
19
yanıtYanıtla
SEMRA AKTÜRK:

şu yorumlara bakın millet sevinmiş. . . . . . . valla hoşuma gitti bu. . . yorumların olumlu yada olumsuz oylamalarına bakın nihayet bi teröristlerin ne mal olduğunu anladı yüce türk milleti. . . . . bunlardan ne kardeş olur nede dost. . hepsi vatan haini. . . . . . . kobaniymiş. . . . . allah cezanızı verecek dur bu daha başlangıç. . . . siz böyle slogan atıyordun uz hatırlatınızmı. . . . evet bu daha başlangıç. . .

10
36
yanıtYanıtla
Yeşil:

Geberin . Ölen sayısı az daha fazla olmalı. Evet üzündüm ama ölen sayısının az olmasına üzüldüm

24
18
yanıtYanıtla
Ahlaksızlar Sürüsü:

ulan ahlaksızlar, askerlerimiz , polislerimiz, öğretmenlerimiz , daha niceleri öldürürülürken ve halen öldürülüyorken terör demiyordunuz, kınamıyordunuz, yürüyüş yapmıyordunuz ! şimdi mi insan oldunuz , müslüman oldunuz , dine imana geldiniz ????

21
15
yanıtYanıtla
rojda:

Erken seçim yatırımı için Pkk tarafından patlatılmış bomba . Gençlere yazık oldu. Sözde Savunduklarının kurbanı oldular .

21
14
yanıtYanıtla
Ahlaksızlar Sürüsü:

1_gay lezbiyen yuruyusunde bile en onde olan hdp''li vekiller neden yoktu?2_patlamadan 12 dk sonra ilk protesto odtu''de yapildi pankartlar nezaman basildi?3_patlama demirtasin neden, Halkimiz silahlanmali aciklamasinin ardindan gerceklesti? 4_her eylemi gururlanarak biz yaptik diyen isid sessizken hedef gosterildi. 5_van depreminde bile taslanan ambulans polis bu sefer zorluk cekmeden olay yerine gelebildi. 6_pkk sempatizani bu genclerin kobaniye silahsiz ve bombasiz cantalarla gitme ihtimali kaç

27
7
yanıtYanıtla
Analiz:

suruç bombalamasının ISID in ya da diğer cihad gruplarının değil bizzat pkk nın işi olduğunun ispatı pkk yandaş twitter hesaplarında verilen silahlanın, öz savunmaya geçin türünden propagandalar. . bu saldırı pkk nın çözüm saçmalığının bittiğini öngörüp saldırı için oluşturduğu silahlanma çabasından başka birşey değil

14
19
yanıtYanıtla
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title