Haberler

Abdullah Öcalan'ın Yeğeni Milletvekili Adayı Oldu

Güncelleme:

2015 Milletvekili Genel Seçimleri için HDP aday listelerini oluşturdu. YSK'ya sunulan listede Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın da ismi var.

HDP Merkezi Seçim Komisyonu uzun çalışmalar sonrasında milletvekili listesini netleştirdi. Listede Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın ismi de yer alıyor.

İSTANBUL DEMİRTAŞ'IN

Özellikle Diyarbakır listesi üzerinde uzun mesai harcanan listeye göre; HDP eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, İstanbul 1. bölgeden, Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday gösterildi. Altan Tan Diyarbakır 5. sıradan, Leyla Zana Ağrı 1.sıra, Sırrı Süreyya Önder Ankara 1.Bölge 1. sıra, Meral Danış Beştaş Adana 2. sıra, Ferhat Encü ise Şırnak 3., Hüda Kaya: İstanbul 1. Bölge 2. sıradan aday gösterildi.

ÖCALAN'IN YEĞENİ DE ADAY

Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan ve Diyarbakır eski belediye başkanı Osman Baydemir Şanlıurfa'dan aday gösterildi.

DİLEK ÖCALAN KİMDİR?

3 Ekim 1987 doğumlu olan yeğen Öcalan, Mersin Üniversitesi'nde okudu. Öcalan, Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde de bir süre çalıştı. Şimdiye kadar parti faaliyetlerinde yer almayan Öcalan, BDP'nin bölge partisi düzeyine çekilmesi nedeniyle ilk kez siyasete adım atıp PM'de görev aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Dilek Öcalan Diyarbakır İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (225)

Darbe Haberleri:

Kürtlerin hicbir devlette sevilmemesi: Yasadiklari her Ülkede, hainlik yapmalari ve Cocuk üretmekten baska katki olmamalari!

42
60
yanıtYanıtla
sosyalist türkmobilWeb@haberler.com:

Bu faşistce yorum yapan arkadaşlar.karar verin adamlar napsin siz.söyleyin çünkü adamlar napsa.suçlu oluyor karar verin adamlar dağa çıkıp Türkiye.ile mi savaşsin yoksa meclise girip siyaset mi yapsın adamlar gelip.mecliste siyaset yapmak istiyorlar izin vermiyorsunuz karsi çıkıyorsunuz haklarıni elinden alıyorsunuz eziyorsunuz öldürüyorsunuz buna dayanamayip dağa.çıkınca da terörist oluyorlar. Bende eskiden kürtlere düşmanca düşünceler beslerdim ama neyse ki sonradan dogru düşünmeyi öğrendim ve kürtlerin mücadelesine hak verdim kürtlerin özgürlesip eşit haklara sahip.olmasi demek turkiyenin daha cok demokratiklesmesi demek oluyor ben bunu anladim ve eski bir chpli.olarak ilk defa oyumu hdp ye vericem ve de vicdanli herkesi hdp ye bir şans vermeye davet ediyorum...

63
32
yanıtYanıtla
avrupa avrupaMobil-ANDROID:

abdullah ocalan i destekleyen insanlara oyumu vermem tabii akli olan vermez

38
32
yanıtYanıtla
TürkiyemmobilWeb@haberler.com:

Bir insanın beyin ölümü gerçekleşirse eğer, Her bir organına talip olan çok olur. Bir toplumun beyin ölümü gerçekleşirse eğer, İçten-dıştan kurda-kuşa yem olur. Yem olduk canım kardeşim, yem olduk Bu kafalarla, kurda-kuşa yem olduk… Sizler kart-kurt muhabbetleriyle, Sizler çakıl taşı muhabbetleriyle “Ya sev ya terk et” diyerek, Kendinize çok yandaşlar bulup Hala pirim de yapabilirsiniz Revaçtasınız hala… Ama “Atı alan Üsküdar’ı geçti”… Marifetmiş gibi, Şehitlerin kanları üzerinden, Irkçılıkla, kan kokan Faşizan söylemlerinizle, Ne yazık ki, Pirim de yapmaya devam edeceksiniz hala… Ama Gönlünüz rahat olsun, Olmayan bir şey zaten verilmez Çünkü bir tek verecek çakıl taşımız kalmadı… Ülkemiz elden gitti, gidiyor Hem de bayrağımızı, Ülkemizin her yerinde dalgalandırırken, Ezanlarımızı, daha bir gür seslerle okuyarak… Ama üzülmeyin beyler, Elimizde, Bayrağımız, kitabımız, camilerimiz duruyor hala Bir çakıl taşımız, toprağımız kalmasa da… Şehitlerin acısını en iyi aileleri bilir, Anneleri, babaları bilir “Ateş düştüğü yeri yakar” Savaşı da ancak onlar bitirebilir Çünkü evlat acısını en iyi onlar bilir… Sizler, Eğer sizler tüm şehitlerin acısını, Yüreğinizin derinliklerinde hissediyorsanız Yeni gençlerimiz ölmesin diye, Analar ağlamasın diye, Bu kirli savaşa karşı olmalısınız. Kirli diyorum, Çünkü, Savaşların en kirlisi iç savaştır, Kardeş kavgasıdır… Ülkemizin geleceği için, Bağımsızlığı ve özgürlüğü için, Acılarımızı yüreklerimize gömüp, Birbirimizi af etmenin zamanı geldi de, geçti… Kardeş kavgasının sonu yok… Gün kirli savaşa karşı olma günüdür… Gün yüksek sesle barışı seslendirme günüdür… Gün kardeşlik günüdür… Gün emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı, Birleşme günüdür… Çünkü Dört bir yandan ülkemizi işgal edenler, Bu ülkeyi sevmeyeceklerdir… Talan edeceklerdir… Terk etmeyeceklerdir Bizler tüm renklerimizle birlik olamazsak eğer… “Hak verilmez, alınır”, Ancak birlikte alabiliriz… Bağımsız bir Türkiye için, Yaşasın halkların özgür ve eşit kardeşliği…??HDP??YE??OYLARIMIZ ??

28
41
yanıtYanıtla
BaranMobil-IOS:

Trans bile bundan çirkin olamaz

36
32
yanıtYanıtla
MAHO:

Bu ülkenin okullarında okumuş, ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, havasını solumuş hainlerin oluşturduğu ayrılıkçı terör örgütünü destekleyen sözüm ona adına Parti diyen tek kelime Kürtçe konuşamayan, aslınında Kürt lükle hiçbir alakası olmayan katilin peşinde koşan ahmaklar, bir milleti bölmek sizin haddinizemi, korkutarak, tehdit ederek kaçırdığınız gerçek müslüman olan Kürt ten oymoy alamayacağınızı bildiğinizden şimdi Alevi vatandaşları kışkırtıyorsunuz, merak etmeyin bu oyunuda çözeceğiz az kaldı, size oy vereceğime gider Saadet Partisine oy veririm ziraa ağızlarından tekbir ayrımcılık sözü çıkmadığı gibi bu günün iktidarının ve meclisin danışıklı dövüşte olduğunu aralarında ittifak yaparken MHP yide çağırmalarına rağmen yanaşmadığı görüldü, demekki hepinizin hakkından Milli Görüş ün meclise girmesi gerektiği ortaya çıktı boşuna uğraşmayın. . . .

35
24
yanıtYanıtla
diyarbakirli:

Pkk kurler var eti. Kürdle de pkk yoketmeli aladik ki pkk kurd düsmanidir icindekiler de cogunlukta kürd degiler, , ,

35
23
yanıtYanıtla
vanin yerlisimobilWeb@haberler.com:

Nur yok suratinda ermeni donmesi.....

33
24
yanıtYanıtla
CeydamobilWeb@haberler.com:

Tıpe bak çay demle

31
26
yanıtYanıtla
T.C.:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ''nin başına bela olmuş ABDULLAH ÖCALAN''ın yeğeninin T. B. M. Meclisine girmesi için ADAY gösterilmesini istemiyorum.

33
23
yanıtYanıtla
Tüm 225 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title