Haberler

Abdullah Gül, 'Büyük Projeleri Vizyon Sahibi İnsanlar Gerçekleştirir'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 153 yıl önce hayal edilen Marmaray projesinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 153 yıl önce hayal edilen Marmaray projesinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Büyük projeler önce hayal edilir. Sonra bunlar ideal haline gelir ve sonra da iş bilen, kararlı, vizyon sahibi insanlar çıkar ve bunları gerçekleştirirler" dedi.Marmaray Projesi açılında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emeği geçen herkese teşekkür etti. "Büyük projeler önce hayal edilir. Sonra bunlar ideal haline gelir ve sonra da iş bilen, kararlı, vizyon sahibi insanlar çıkar ve bunları gerçekleştirirler" diyen Gül, "153 sene önce hayal edilen bu proje bugün ne mutlu ki hükümetimiz tarafından gerçekleştirildi ve açılışı yapılıyor. Hep birlikte Üsküdar meydanda temelini atmıştık Çok şükür bugün yine hep birlikte açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.İstanbul’un tarih boyunca 3 büyük imparatorluğa başkentlik yaptığını hatırlatan Gül, "Dolayısıyla 3 büyük imparatorluk tarihe iz bırakırken, İstanbul’a da bir çok iz bıraktı. Şimdi cumhuriyet dönemini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti döneminde de İstanbul'a büyük eserler kazandırılıyor. Bu büyük eserlerden bugün için sonuncusu Marmaray projesi. Zannetmeyelim ki biz sadece Asya ile Avrupa’nın en yakın uçlarını birleştiriyoruz. Biz aynı zamanda Asya ile Avrupa’nın en uzak uçlarını da bu tünel vasıtasıyla birleştiriyoruz. Atlas okyanusundan, Hint okyanusuna kadar kesintisiz bir tren yolu yapılmış oluyor. Yani Pekin ile Londra’nın arasını bağlayan bir tünel olmuş oldu. Bu kadar büyük bir proje. Bu projeyi hayta geçirmenin muhakkak ki gururunu, mutluluğunu birlikte yaşamaya hakkımız vardır. Aziz milletimiz, sizler çok daha büyük hizmetlere layıksınız. Ne kadar çok hizmet edilse bunlar hep sizin hakkınızdır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de güven ve istikrar ortamının devam ettiği sürece daha büyük projelerin de yapılacağına inandığını belirterek şunları söyledi:

"Nihayet bu rüya bu hayal bugün gerçek oldu. Emeğin geçen herkese Türk milleti adına teşekkür ediyorum Bu proje büyük bir mühendislik projesidir. Eminim bununla ilgili çok konferanslar verilecektir. Bu projeyi gerçekleştiren teknik ekip başta demiryollarımız olmak üzere her kademede, bunu üstlenen yerli yabancı şirketlerimiz burada çalışanlar herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu projeyle birlikte gurur duyacağız ve yeni projeleri de birlikte hayata geçireceğiz ve Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkartmak için gece gündüz el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz."

HAKKI ÖZ - İSMAİL COŞKUN - UĞUR ULU - ZAFER HALATÇI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül İstanbul Marmaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title