Haberler

ABD'den Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşına ilk yorum: Önemli olan aşının güvenli olması

Güncelleme:

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgınında yürütülen aşı çalışmalarının ilk sonuçları Rusya'dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da geliştirilen aşının Sağlık Bakanlığından onay aldığını açıkladı. Putin, "Bu sabah saatlerinde, korona virüs salgınına karşı dünyadaki ilk aşı tescillendi" dedi. Aşının adının "Sputnik V" olacağı ifade edilirken, Rusya'nın açıklamasına ABD Sağlık Bakanı Alex Azar'den açıklama geldi. Azar, önemli olanın "ilk aşıyı" bulması değil, önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır" dedi.

"ŞEFFAF VERİLERE İHTİYAÇ VAR"

Azar, şeffaf verilere ihtiyaç olduğunu ve bu verilerin de aşının güvenli ve etkili olduğunu gösteren üçüncü aşama denemelerinden alınması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Bu nedenle Başkan Trump, geliştirilmekte olan tarihi Warp Speed operasyonlarına liderlik ediyor" ifadelerini kullandı.

Aralık ayına kadar milyonlarca ve 2021'e kadar ise yüz milyonlarca FDA altın standartlı aşının hazır olacağını dile getirdi.

ABD'den Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşına ilk yorum: Önemli olan aşının güvenli olması

PUTİN, İLK FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde 800 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgınına (Kovid-19) karşı geliştirilen aşı çalışmalarında ilk güzel haber Rusya'dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirğs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirdikleri aşının tescil edildiğini açıkladı. Koronavirüs aşısının ilk fotoğrafları da paylaşıldı.

ABD'den Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşına ilk yorum: Önemli olan aşının güvenli olması

AŞININ ADI "SPUTNİK V" OLDU

Öte yandan, aşının adının "Sputnik V" olacağı ifade edilirken, açıklamada, "1957'de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Moskova Rusya Haberler

500

Yorumlar (23)

Kubi:

Baksana sen once amerikan halki sonra dunya icin anasinin uyanik evladi

12
1
yanıtYanıtla
Kemal Çağrı:

Adam Amerikan Sağlık Bakanı, ne demeliydi... tabi ki önce kendi halkını söyleyecek

yanıt1
yanıt0
Yet:

Rusyanin aşıyı bulması inandırıcı gelmiyor. Ozellikle de ilk kizimda denedim demesi şaşırtıcı... bizim insan olarak onların gözünde degerimiz yok neden aşıyı önce kendisi denesinki ?

8
4
yanıtYanıtla
Ali Dayı:

Gardaşım o zaman gonya niye aşıyı bulmuyor. Rusyada bilim var. Adamlar uzaya gidiyor biz anca gonyaua gidiyoz. Putin yalan konuşmaz. Putin halkını kandırmaz

yanıt2
yanıt1
ali dayiya:

sen niye bulmuyosun ?

yanıt0
yanıt0
ceycey:

bi kıskanmayın bulmuşlar işte destek olun

6
6
yanıtYanıtla
yusufcuk:

O Ruslar Amerikayı geçti

5
3
yanıtYanıtla
trump:

ben kolonya içiyom, çok iyi geliyor.

5
1
yanıtYanıtla
bulmadığı şeyi dünyaya ilan edip madara olmak va:

rusyada devlet geleneği kölüdür ; osmanlıcılara benzemez kıble gibi söz değiştirsinler, adamlar şeytana tapmıyor bilime inanıyorlar

1
5
yanıtYanıtla
Artur:

Rusya ya git ozaman.

yanıt1
yanıt1
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title