Haberler

ABD'den Türkiye'ye Kritik İki Ziyaret! Gelecek Hafta Tillerson, Hafta Sonu McMaster Geliyor

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson gelecek hafta, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ise hafta sonu Türkiye'ye gelecek.

ABD'den Türkiye'ye iki önemli ziyaret gerçekleşecek. Hafta sonu ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Gelecek hafta ise ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

ANA GÜNDEM MADDESİ AFRİN VE SURİYE

Görüşmelerin ana gündem maddesinin Suriye'de devam eden iç savaş ve Türkiye'nin Afrin'e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı olması bekleniyor.

ABD'NİN MÜNBİÇ'TEKİ ASKERİ VARLIĞI DA ELE ALINACAK

Görüşmelerde Münbiç'teki ABD askeri varlığının da ele alınacağı tahmin ediliyor. Bilindiği gibi Türkiye, Afrin'den sonraki hedefin Fırat'ın batısında bulunan Münbiç şehri olduğunu söylemiş, ABD Savunma Bakanlığı ise Amerikan güçlerinin Münbiç'ten çekilmek gibi bir niyeti olmadığını açıklamıştı.

İKİ ÜLKE ARASINDA SİLAH KRİZİ SÜRÜYOR

İki ülke arasında, ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği silahlar nedeniyle yaşanan kriz uzun süredir devam ediyor. Ankara, ABD'nin terör örgütü YPG'ye DEAŞ'la mücadele bahanesiyle verdiği silahları geri toplamasını istiyor.

ERDOĞAN: HUKUKİ AÇIDAN ADIM ATILACAK

AK Parti'nin grup toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD'nin PKK'ya silah yardımı konusunda Türkiye'nin hukuki açıdan da adım atacağını açıkladı. Erdoğan açıklamasında "Bize düşen hak arama mücadelesini yapmaktır zaten ulusal ve uluslararası alanda suç teşkil ediyor. Her iki alanda adım atılacak arkadaşlarımız incelemelerini yapıyor" ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title