Haberler
BBC

8 Yaşındaki Dahi Çocuk Üniversiteye Gitmeye Hazırlanıyor

Güncelleme:

Belçika'da yüksek IQ'su olan çocuk, toplam bir buçuk yıllık eğitimle lise eğitimini tamamlayarak 8 yaşında üniversiteye girmeye hak kazandı.

Belçikalı bir baba ile Hollandalı bir annenin çocuğu olan Laurent Simons lise eğitimini tamamladı. Ailesine göre çocuğun IQ'su 145 olarak ölçüldü.

DAHİ KABUL EDİLİYOR

140'ın üzerindeki IQ'lu kişiler dahi ya da dahiye yakın olarak kabul ediliyor.

Belçika radyosu RTBF'ye konuşan 8 yaşındaki Lauren, "çok geniş olduğu, istatistik barındırdığı, geometri ve cebir içerdiği için" en sevdiği dersin matematik olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTEYE BAŞLAYACAK

Laurent Simons yalnızca iki aylık bir yaz tatilinin ardından üniversiteye başlayacak.

Simons'un babası oğlunun daha küçükken diğer çocuklarla oynamakta zorlandığını ve oyuncaklara da özel bir ilgi duymadığını anlatarak, "Gelecekte bir marangoz olmaya karar verirse de bizim için problem değil. Mutlu olsun yeter." dedi.

Küçük 'dahi' cerrah veya astronot olmayı düşündüğünü ama sonra bilgisayarlara ilgi duymaya başladığını da söyledi.

BBC

Belçika Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (60)

NOKTA:

Türk eğitim sisteminde acaba nereye kadar gelir onu Allah bilir.

39
10
yanıtYanıtla
Bu hızla:

bu hızla değişirse allah bile bilemez.

yanıt0
yanıt2
Reis:

Reisimiz gibi bir dahi bu dünyaya gelmez. Reis olmasaydı bu vatan elden gidecekti çok şükür Vatanımızı kurtardı hainlerden

9
31
yanıtYanıtla
Hayri’ye Teyze:

fikirlerinize aslaa katılmıyorum,,bir zamanlar özal vardı,,herkes onun gibisi yok diyorlardı,,daha iyi liderler istiyoruz,reis mezhebleri kabul etmediğinden ona küsüm,Allah daha iyilerini gönderecektir,buna imanım tamdır.

yanıt3
yanıt5
????????????:

Ay çok güzel keşke benim olsa!!!!!!

11
22
yanıtYanıtla
Demirkapi:

Babası belli

yanıt0
yanıt0
şahin:

kuş mu lan bu

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazınxem:

Bizde de çok var bu gençlerden ama malesef 12 yiilik egitimin ardindan aptal oluyoruz

27
2
yanıtYanıtla
??:

O başarı belçika da geçerli yiyorsa turkiye ye gelsin bir haftada ne akıl kalır ne zeka bildiginide unutur ??

26
2
yanıtYanıtla
VİCDAN:

Nasıl bir aile bu yaa. Bırakın çocuk oynasın, parka gitsin geçmişe dair bir hatırası olsun. Iq sü düşük herifler.

14
13
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title