Haberler

53 yıl önce aynı anda 9 kişiyi öldüren "Çine Canavarı" hayatını kaybetti

Güncelleme:

Aydın'da 1967 yılında bir dedikodu üzerine yanına aldığı iki tabanca ve bir tüfek ile karısını ve karısının ailesinden toplam 9 kişiyi kurşuna dizerek öldüren "Çine Canavarı" lakaplı Mustafa Çelen, hayatını kaybetti..

Aydın'da 1967 yılında bir dedikodu üzerine eşini ve eşinin ailesinden 9 kişiyi ikisi tabanca biri tüfek 3 ayrı silahla öldürerek Aydın'ı yasa boğan adam olaydan 53 yıl sonra hayatını kaybetti. Bir anda 9 kişiyi öldürmesinden dolayı Aydın'da 'Çine canavarı' lakabıyla tanınan Mustafa Çelen, cinayeti işleyip cezaevinden tahliye edildikten sonra yerleştiği Yenipazar'ın kırsal Hacıköseler Mahallesi'nde toprağa verildi.

KURŞUNA DİZEREK ÖLDÜRDÜ

Aydın'ı yasa boğan ve tüm ülkede gündem olan ilginç olay 1967 yılının Aralık ayında yaşandı. Edinilen bilgiye göre 1967 yılında 27 yaşında olan Mustafa Çelen, iddiaya göre kayınbiraderinin o zaman hamile olan karısı ile ilgili konuşmasına dayanamayan Mustafa Çelen, yanına aldığı iki tabanca ve bir tüfek ile karısını ve karısının ailesinden toplam 9 kişiyi kurşuna dizerek öldürmüştü.

1984 YILINDA CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞTI

7 gün sonra teslim olan Mustafa Çelen, bu tarihten itibaren "Çine Canavarı" lakabıyla anıldı. Üç kez idam cezasına çarptırılan Çelen'in cezası, 1974 yılında çıkan Genel Af sayesinde 36 yıla indirildi. Mustafa Çelen, bu cezasının 16 yılını yattıktan sonra 1984 yılında cezaevinden çıkarak Yenipazar'ın Hacıköseler Köyü'ne yerleşti.

HUZUREVİNDE KALIYORDU

Birkaç yıl önce yaşlılığa bağlı çeşitli sağlık sıkıntıları oluşan Mustafa Çelen Aydın huzurevinde kalmaya başladı. Çelen'in cenazesi cenaze namazı kılındıktan sonra cinayeti işledikten sonra yerleştiği köyün mezarlığına defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (48)

ADA:

9 kişi ölmüş ve cezası 16 yıl pes doğrusu

128
1
yanıtYanıtla
adaletliÖmer:

16 yıl cok olmus kral değilmi 7 yılla kapatsaydınız 9 kişi ölmüş zaten baklava calanlar ise 50 60 yıldan yargılanmalı adalet bizim ülkede kaplumbağanin ayak izleri gibi

yanıt37
yanıt4
HAMMURABİ:

Suçlulara af çıkarmak vatan hainliğidir

97
6
yanıtYanıtla
velü:

af adalet midir

48
2
yanıtYanıtla
01:

adalette af varmidir ?

yanıt8
yanıt1
iq man:

af olursa afta da adalet şart yoksa haksız rekabet olabilir?

yanıt1
yanıt0
SSK EMEKLİSİ:

KANUNLARIMIZDA YASALARIMIZDA ADALET HAK HUKUK VAR MIDIR Kİ AF OLSUN ADALET OLSUN ?ADALETİN OLMASI İÇİN ADALET HAK HUKUK DAĞITANLARIN HAKLI VEYA HUKUKLU OLMASI GEREKMEZMİ ?ÖRNEK MADURLARIN TARAFINA SORARSIN AF EDİYORMUSUN DİYE O AF EDERSE BU HAK HUKUK OLMAZMI . AF OLACAKSA DEVLETİMİZ KENDİNE KARŞI İŞLENEN SUÇLARI AF ETSE DAHA MANTIKLISI DEĞİLMİDİR

yanıt11
yanıt1
Hacı Arif Efendi:

Pişman olmuştur ama iş işten geçmiştir. Zaten sorunlu olsaydı cezaevinden çıktıktan sonra uslu durmazdı. Ama son pişmanlık fayda etmiyor. Bazen kader kurbanı dediğimiz cinsten bir olay. Gençlik var cahillik var.

10
10
yanıtYanıtla
xxl:

Adam benim malımı, ırzımı, canımı alacak. devlet affedecek. ben affetmeden kimse affedemez. bana soranda yok. . .

19
0
yanıtYanıtla
HAKKI:

9 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ 14 YIL YATMIŞ ADALETE BAK. . SONRA AFLA ÇIKMIŞ NE GÜZEL İŞ. PEKİ 9 KİŞİ GERİ GELMİŞMİ HADİ ORADAN

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title