Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Elazığ, Şırnak ve Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Malatya Caddesi'nde yapılan kutlama programı, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Kaldırım, Kurtuluş Savaşı ile zafere ulaşılmasının ardından ilan edilen Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıldönümünü coşku ve gururla kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Bin yıllık bir medeniyet ve cihan devletinin mirası ve medeniyeti üzerine yükselen genç Cumhuriyet'i Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini ilk günkü heyecan, azim ve şevkle sürdürdüklerini ifade eden Kaldırım, şöyle konuştu:

"Ülkemize ve aziz milletimize en iyi şekilde hizmet için gece gündüz hiç durmadan çalışmak en önemli sorumluluğumuzdur. Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yılına hem 2023 hedeflerimize ulaşmış hem de birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanmaktayım."

Kutlama programı halk oyunları ve mehteran gösterisi, şiirlerin okunması, düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve kortej geçişiyle sona erdi.

Bingöl

Karşıyaka Mahallesi Spor Salonunda düzenlenen törende Vali Ali Mantı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vatandaş ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı büyük alkış aldı.

Vali Mantı, yaptığı konuşmada, büyük önderin engin devlet tecrübesi ve insanı merkeze alan dünya görüşü ile büyük bir miras bıraktığını vurgulayarak "Her daim bağımsızlığına düşkün olan halkımız uluslararası sömürge güçlerine karşı verdiği destansı kurtuluş mücadelesiyle tarihine altın bir sayfa daha eklemiştir." dedi.

Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini dile getiren Mantı, şunları söyledi:

"Hemen her alanda dev atılımlar gerçekleştiren Cumhuriyet'imiz, bölgesinde en gelişmiş ülke, hatırı sayılır bir güç ve istikrar unsuru bir dünya devleti olmuştur. Bu başarının arkasında kurtuluş mücadelesi ve 15 Temmuz direnişi gibi mümtaz kareler vardır."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu tören, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçit merasimi ile sona erdi.

Şırnak

Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, makamında tebrikleri kabul etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Futbol Sahası'nda devam eden törende Vali Aktaş, 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu halkın bayramını kutladı.

Aktaş, tüm dış mihrakların ve şer odaklarının milleti ve devleti ayrıştırmak için fırsat kolladığı bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek "15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyenler karşısında milletimiz dimdik durdu. Emperyalist ve Siyonist güçlere ve onların taşeronlarına fırsat verilmedi." dedi.

Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve gösterilerin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Şırnak Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title