Haberler

20. Türk Boyları Kültür Şöleni - Yalova

Yalova Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin (YAFEM) bu yıl 20'ncisini düzenlediği Türk Boyları Kültür Şöleni, gala gecesiyle sona erdi.

Yalova Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin (YAFEM) bu yıl 20'ncisini düzenlediği Türk Boyları Kültür Şöleni, gala gecesiyle sona erdi.

Festivalin galası Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda yapıldı. Gecede YAFEM ekibinin yanı sıra Kosova, Kırım, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Bosna Hersek, Gürcistan, Kabardey Balkar, Romanya ve Çuvaşistan'dan festivale katılan ekipler gösteri yaptı. Gösteriler büyük ilgiyle izlendi.

Gecede konuşan YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, Türk dünyasını temsilen 10 misafir ekibin festivale katıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında, Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması, Şairler Buluşması, 'Türkiye'nin Güvenliği ve Suriye, Irak' konulu konferans gerçekleştirdik. Bu akşam da kapanış galasını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl daha iyi şartlarda, daha iyi faaliyetler yapmayı umut ediyoruz."

Gala gecesine AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Manço Yalova Kosova Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title