Haberler

Yaşlı vatandaşları kandırıp, 250 bin TL'lik vurgun yapan sahte polis serbest bırakıldı

Güncelleme:

Kocaeli'de telefonla yaşlı vatandaşları "FETÖ silahlı terör örgütü ile bağınız çıktı" diyerek kandırıp, 2 günde yaklaşık 250 bin TL'lik vurgun yapan sahte polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli'de telefonla yaşlı vatandaşlara kendisini istihbaratçı olarak tanıtan, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağınız çıktı" diyerek kandıran sahte polis memuru H.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"FETÖ İLE BAĞINIZ ÇIKTI, PARALARINIZIN SERİ NUMARASINI ALMAMIZ GEREKİYOR"

22 Ekim tarihinde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki M.T.'yi telefonlara arayan şahıs, kendisini gizli istihbaratçı olarak tanıttı. Şahıs, vatandaşa "FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantınız çıktı. Evinizde olan tüm paraların seri numaralarını almamız gerekiyor" dedi. Şahısların söyledikleri sonrasında büyük panik yaşayan vatandaş, verilen tüm talimatları yerine getirmeye başladı. M.T. daha sonra evinde bulunan 6 bin Euro, 32 bin dolar parayı götürerek şahısların söylediği yere bıraktı. Aynı tarihte şahıs İzmit ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Z.Ü. isimli kadını aradı. Aynı yöntemle Z.Ü.'yü ağına düşüren şahıs, evinde bulunan tüm paraları Gebze ilçesine getirerek kendilerine teslim etmesi gerektiğini söyledi. İzmit'te bir ticari taksiye binen kadın evinde bulunan 36 bin TL parayı götürerek, Gebze ilçesinde şahsın söylediği noktaya bıraktı.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşanan olaylar sonrasında dolandırıldığını anlayan vatandaşlar polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili inceleme başlatan Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2 vatandaşın da aynı söylemlerle korkutularak dolandırılmasından şüphelenerek, dolandırıcıların aynı kişiler olabileceğini değerlendirdi. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan ekipler, yapılan teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde her iki vatandaşı da dolandıran şahsın H.B. (23) olduğunu tespit etti. Şahsın İstanbul Havalimanı'nda devam eden inşaatlarda çalıştığını belirleyen ekipler, dün şahsın çalıştığı şantiyeye operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen H.B.'nin geçtiğimiz günlerde telefon dolandırıcılığı ile yaklaşık 700 bin TL'lik vurgun yaptıkları iddiası ile gözaltına alınarak tutuklanan 2 kişinin suç ortağı olduğu ortaya çıktı. Emniyette yapılan işlemlerinin ardından şahıs, şantiyede çalışırken giydiği kıyafetlerle Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki ifadesinin ardından hakim karşısına çıkartılan şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (14)

kanun nerdeki:

serbest kaldi:))) ustune cay kahvede ikram etseydiniz

12
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

hakimle ortak çalışma derim buna

7
0
yanıtYanıtla
haylaz:

kısa süre sonra kaldıgı yerden devam eder daha bilinçlenir daha çok can yakar ben aldanmam diyen olursa ALLAH korusun derim tuzaga düşmeyen kaldımıki

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Atın bu tipleri içeri gün yüzü görmesin. Verin 20-25 yıl. Bak nasıl azalıyor bu dolandırıcılık işleri. .

3
0
yanıtYanıtla
Fevzi:

Hırsızlık, dolandırıcılık, bıçakla yaralama gibi suçlar neden tutuksuz yargılanıyor. . Bence terörden daha aşağılık bir suçtur bunlar çünkü toplumu fena halde yıprattı bu suçlular.

3
0
yanıtYanıtla
SİVASLI İBOCAN:

Fatihte kendilerini öldüren kardeşler bu adamın haberini duysalardı , NE DERDİ, NE DÜŞÜNÜRDÜ. . . ???Adaletten söz etmeyin , böyle kişileri ne yapmak gerek , ŞU ANDA düşündüğünüz GİBİ cezalandıracaksınız. . .

2
0
yanıtYanıtla
ahmet akçay:

bu tipler disarıda iken toplum nasıl can ve mal güvenliği icerisınde olur.

2
0
yanıtYanıtla
cem:

serbest bırakıldı öyle mi e haklı hakim bu herif adam öldürmemiş çocuğa tecavüz etmemiş onun dışında ceza verilmiyor

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

malesef ülke bitmiş

0
0
yanıtYanıtla
YİĞİT CAN:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınnalesef ülke bitmiş

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title