Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Trabzon, Artvin, Giresun, Ordu, Bayburt, Gümüşhane ve Rize'de törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Trabzon, Artvin, Giresun, Ordu, Bayburt, Gümüşhane ve Rize'de törenlerle kutlandı.

Trabzon'da Valilik önündeki Atatürk Alanı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Atatürk anıtına çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ile protokol üyeleri katıldı.

Tören sonrası Vali Yavuz, Öztürk ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Farklı spor kategorilerinde dereceye giren Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularla sohbet eden Yavuz, 2016 Özel Sporcular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'nda derece yapan Enes Yılmaz ile yakından ilgilendi.

Havanın yağışlı olması nedeniyle valilik önünde düzenlenmesi planlanan tören, 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Birdal Öztürk, burada yaptığı konuşmada, gençlerin Türkiye açısından önemine değinerek, "19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerler ve milletler içerisinde yerini almasıdır." ifadesini kullandı.

Trabzon'da okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Avrupa ve dünya şampiyonalarında Trabzon'u temsil eden sporcular da Vali Yavuz'a Türk bayrağı hediye etti.

Tören, halk oyunları gösterinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Trabzon Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title