Haberler

17-25 Aralık İddianamesi Tamam! Gülen 1 Numaralı Şüpheli

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

GÜLEN 1 NUMARALI ŞÜPHELİ! AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı.

Şüpheli Fetullah Gülen'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen iddianamede, Gülen'in kaçak olduğu için tensiple birlikte tutuklanması istendi.

ERDOĞAN "MÜŞTEKİ", DAĞUTOĞLU "MAĞDUR"

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan "müşteki", Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de "mağdur" olarak yer aldı.

İddianamede, onaylanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Güncel Haberler

500

Yorumlar (70)

Milli iradeMobil-IOS:

Oldu be sonunda oldu İLAHİ ADALET YERİNİ BULDU

5
64
yanıtYanıtla
MEMDUH:

DİN ALİMİNİN YÜZÜNDE BİRAZ NUR OLUR NUR

36
21
yanıtYanıtla
Allah büyükMobil-ANDROID:

Bu komediye hayatta inanmıyorum bir Allah dostu için terör örgütü tanımlaması !!!!inanılır gibi değil elbet bir gün herşey ortaya çıkacak ozaman bunu diyenler başlarını boşa secdeye koymuş olacak

33
10
yanıtYanıtla
CİHAT:

ALLAH DOSTU DEĞİL YAHUDİ DOSTU YAZACAKTIN SANIRIM. . .

yanıt13
yanıt23
efsaneMobil-ANDROID:

4 bakanın suçu yoktuda neden istifa ettiler hoca efendiyi içeri almaya gücünüz yetmez

32
11
yanıtYanıtla
SÖMobil-ANDROID:

yanındayız hocam sonuna kadar.Gözümüzü yıldıracaklarını sanıyorlar ama YANINDAYIZ!

32
9
yanıtYanıtla
realite:

yüzünde nur ehli yok. . . kim nasıl peşinden gidiyor anlamıyorum, hani konuştuklarıda anlaşılsa, kem küm şeyi şey etmek lazım gibi boşa konuşuyor. . . Allah akıl fikir versin. . . hoca dediğin yüzünd nur olur, ağzından beddua çıkmaz. . kötülerin bile hidayeti için dua eder. . . ocaklarınaateşler düşşün diiyenden hoca mı olur. . .

18
20
yanıtYanıtla
uyanın:

yüzünde nur yok, dilinde akıcılık yok, bence ilmi de çok az. . bakışları samimim içten değil, bir görüntüde namazda yukarlara bakıyor. . .

yanıt7
yanıt2
Hakikatler Mobil-ANDROID:

Siyasal islamcılar yapa yapa bunu mu yapabildiniz. Yazıklar olsun size be .Akp zulüm partisi olmaya devam ediyor. Tarihte bunu böyle yazacak zaten...

27
8
yanıtYanıtla
Osman Çulha:

Hırsızlara, balya balya paraları götürenlere bir şey yok mu?

27
6
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title