Haberler

15 Temmuz Fotoğraf ve Video Sergisi Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve 15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği 15 Temmuz Fotoğraf ve Video Yarışması'nda dereceye girenlerin eserlerinden oluşan sergi, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve 15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği 15 Temmuz Fotoğraf ve Video Yarışması'nda dereceye girenlerin eserlerinden oluşan sergi, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açıldı.

"Unutmamak İçin: O An" temasıyla düzenlenen 15 Temmuz Fotoğraf ve Video Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde yapıldı.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, ödül töreni ve serginin açılışında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk milletine ihanetinin ayyuka çıktığı 15 Temmuz'un pek çok dersi içinde barındırdığını belirterek, Türk milletinin bir daha böyle ağır imtihanlardan geçmemesini dilediğini ifade etti.

Sergide FETÖ'nün ihanetini gösteren fotoğraf ve videoların bulunduğunu bildiren Baraçlı, eserlerin yaşanan dramı sonraki nesillere anlatacağını kaydetti.

15 Temmuz gecesi 22.00'de başlayan mücadelenin sabaha kadar devam ettiğini hatırlatan Baraçlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla halkın meydanlara geldiğini söyledi.

"Destan yazan bir halk var"

Hayri Baraçlı, milletin göğsünü silahlara siper ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Destan yazan bir halk var. Halkın seçilmişlere, halkın iradesine karşı yapılan bu harekete direnişinin bir belgesini içeride hep beraber göreceğiz. Tabii birçok fotoğraf ve video başvurusu geldi. Arkadaşlarımız, seçici heyetimiz bunları seçerken zorlandılar ama belki de duygulu anları tekrar yaşadılar. En küçüğünden en büyüğüne, en yaşlısından en gencine kadar hakikaten nasıl vatanını, milletini, bayrağını ve devletini savunduğunun göstergesini de içeride görme fırsatını oluşturacağız.

Buradaki sanat eserleri bazı şeyleri ifade edebilmek adına önemlidir. Hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda bu ifade etme sanatını da arkadaşlarımız icra etmiş oldular. Tabii bunları yaparken de milli iradenin ne demek olduğunu tüm topluma, tüm insanlığa göstermiş olduk. Bizler hep birlikte tek yürek olduğumuzda neleri başaracağımızı da gösteriyoruz. Tabii ki bu bir afet ve krizdi. Bizler bunu çok başarılı bir şekilde atlattık ve 2023 Türkiye'sine doğru giderken büyük başarılara milletimizle imza atacağız."

"Milletimizi, tüm şehitlerimizin kabirlerine davet ediyoruz"

15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik de 15 Temmuz'un ilk yıl dönümünde şehitlerin kabristanlarının ziyaret edileceğini belirterek, "Bizler de bu programdan sonra kabir ziyaretlerine gideceğiz. Öğlen namazı ve sonrasında tüm milletimizi başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin kabirlerine davet ediyoruz. Yaptığımız, yapacağımız bütün programlarda aziz şehitlerimizin hatıralarını mutlak surette yaşatmak bizlerin boynunun borcudur." diye konuştu.

Günümüzde görsel hafızanın ön planda olduğunu anımsatan Şebik, bir fotoğraf karesinin yüzlerce sayfa yazıdan daha anlamlı olabildiğini söyledi.

Şebik, 15 Temmuz Fotoğraf ve Video Yarışması'nı tarihe not düşmek amacıyla düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

AA muhabirleri ödül aldı

Açılış konuşmalarının ardından 15 Temmuz Fotoğraf ve Video Yarışması'nın ödül törenine geçildi.

Kazananlara ödülleri Baraçlı, Şebik, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil tarafından verildi.

Video kategorisinde Süleyman Hilmi Otman birincilik, AA muhabiri Mücahid Eker ikincilik, Tarık Turhan da üçüncülük ödülünü aldı. AA muhabiri Mücahid Eker ayrıca video kategorisinde 15 Temmuz Derneği Özel Ödülü'nü de kazandı.

Fotoğraf bölümünde ise Mustafa Can Koca birinci, AA fotomuhabiri Fatih Kurt ikinci, Ferhat Maksascı üçüncü oldu. AA fotomuhabiri Arif Hüdaverdi Yaman mansiyon ödülünü kazanırken, AA muhabirleri Elif Öztürk, Murat Kula, Ahmet İzgi ve Muhammed Enes Yıldırım'ın ise toplam 11 fotoğrafı sergilenmeye layık görüldü.

Her iki dalda 15 Temmuz Derneği ve İBB özel ödüllerinin de verildiği yarışmada 3'er kişi de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ödül takdiminin ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Baraçlı, Şebik, Demircan ve 15 Temmuz gazilerinin yanı sıra diğer davetliler sergiyi gezdi.

İstiklal Caddesi'nin girişinde bulunan Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde misafirlerini bekleyen sergi, 30 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Hayri Baraçlı Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title