Haberler

Vicdani Redçi Halil Savda Tutuklandı

Yargıtay'ın, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, vicdani dedçi Halil Savda, hakkında verdiği kararı bozması nedeniyle bugün yargılandığı Çorlu Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Vicdani reddini açıklayan Halil Savda'nın davası Çorlu Askeri Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Askeri Yargıtay 3. Dairesi'nin, 13 Ağustos tarihinde, Halil Savda ile ilgili mahkumiyet kararının "Suç vasfı ve eksik soruşturma yönünden isabetsizlik ve yasaya aykırı bulunan mahkumiyet hükmünün 353 sayılı kanuun 221/1 maddesi uyarınca sanık müdafiinin temyizine atfen ve resen bozulmasına" karar vermesi nedeniyle yeniden görülmeye başlayan davanın bugünkü duruşmasında mahkeme, Savda'nın tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, bi dahaki duruma tarihini 22 Aralık gününe erteledi.

Halil Savda 16 Aralık 2004'te Çorlu Askeri Mahkemesinde ifade vermiş, ifadesinde vicdani retçi olduğunu ve avukatı ile görüştükten sonra savunma yapacağını söylemişti. Tüm bunların sonucunda, "emre itaatsizlikte ısrar" suçundan tutuklanarak Çorlu Askeri Cezaevi'ne konmuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title