Haberler

Vho Başkanı Yavuz Öztürkler Basın Toplantısı Düzenledi

Türk Veteriner Hekimler Birliği'nin (Tvhb) Ankara'da Organize Ettiği Toplantıya Katılan Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası (Vho) Başkanı Yavuz Öztürkler, Kars'ta Toplantının Değerlendirmesini Yaptı.

Türk Veteriner Hekimler Birliği'nin (TVHB) Ankara'da organize ettiği toplantıya katılan Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanı Yavuz Öztürkler, Kars'ta toplantının değerlendirmesini yaptı.

Bir restoranda basın toplantısı düzenleyen VHO Başkanı Yavuz Öztürkler, Ankara'da katıldığı toplantının değerlendirmesini yaparak, "TVHB'nin belirlediği eylem eylem planına her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

VHO Başkanı Öztürkler, "TVHB'nin Ankara'da organize ettiği bu toplantıda eylemin şekli tarihi eylemde izlenecek birtakım yöntemler, asılacak posterler, arşivler görüşüldü. Bunların nasıl olacağı konusunda birtakım görüşmeler yapıldı. Yapılacak bu eylem bizim açımızdan çok büyük önem taşımaktadır. Bunun da nedeni şudur; bilindiği gibi bölgemiz bir hayvancılık bölgesidir. Yöre halkının yüzde 75'i hayvancılıkla geçinmektedir. Hayvancılıkla en yakından ilgili bir meslek grubu olarak veteriner hekimliği sorunları ile ilgili bir eylemin bölge hayvancılığına da fayda sağlayacağını düşündük. Bu eyleme karar verilmesinin sebebi uzun zamandan beri veteriner hekimlerin kamuda yeterince istihdam edilememesi, bir teşkilatının olmayışıdır. Özlük haklarında çok ciddi mağdur edilmeleri ve özellikle hayvancılıkla ilgili desteklemelerde veteriner hekimlerin aleyhine birtakım düzenlemelerin olması, sahada yürütülen veteriner hekimlik hizmetlerinden artık Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yeterince serbest veteriner hekimlik hizmetlerinden istifade etmemesi de yapacağımız eylemin sebepleri arasındadır" diye konuştu.

(İD-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title