Haberler

Vgc'den 2 Önemli Etkinlik

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (Vgc) İki Önemli Etkinliğe Birden İmza Atıyor.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) iki önemli etkinliğe birden imza atıyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) bünyesinde kurulan Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu işbirliği ile 'AB Sürecinde Medya Hukuku' konulu bir konferans düzenleniyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Avukat Fikret İlkiz tarafından verilecek olan konferans, yarın saat 14:00'te VATSO Sarayı Tuşba Salonu'nda düzenlenecek. Konferansa, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda gazetecinin katılması bekleniyor. Yeni Basın Yasası ile gazetecilerin yaşadığı hukuki problemlerin ele alınacağı konferansın acılış bölümünde VGC Başkanı M.Emin Toker ve VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu'da birer konuşma yapacaklar.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Konrad Adenauer Vakfı ile birlikte düzenlediği yerel basına yönelik meslek içi eğitim seminerlerine Vangölü Gazetecileri Cemiyeti ev sahipliği düzenlenecek. Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde 02-03 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Van, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Bingol, Siirt, Muş ve Iğdır illerinde çok sayıda yerel gazetecinin katılacak. VGC yönetim kurulunun da katılacağı ve 5 oturumdan oluşacak semınere Van'dan toplam 19 gazeteci katılacakğı kaydedildi. Seminer sebebiyle 1 Eylül günü uçakla Van'a gelerek olan TGC Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra karayolu ile seminerin düzenleneceği Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne geçecekler.

(ŞA-Y)

30.08.2007 18:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title