Haberler

Vezirküprü'de "Nohut Tarla Günü"

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen “Nohut Tarla Günü”ne katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, biçerdövere binerek nohut hasadı yaptı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen "Nohut Tarla Günü"ne katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, biçerdövere binerek nohut hasadı yaptı.

Samsun'da kırsal kalkınmada onlarca projeyi hayata geçirerek çiftçilere destek sağlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü ilçesinde düzenlenen "Nohut Tarla Günü" programına katılarak Samsun'da tarımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Yılmaz, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSMH) 800 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, "Samsun bir tarım şehri. Sanayi şehri olma yolunda da mücadele eden bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ile uğraşan çiftçilerimize de, sanayicilerimize de destek sağlamaya çalışıyoruz. 800 milyar dolar civarındaki GSMH'nin 80 milyar doları bu topraklardan kazanıyor. Bunun içinde sadece rençperlik yok. Hayvancılık da var. Peki, Samsun'da durum ne? Samsun'un GSMH'de tarımın payı yüzde 25. yani Türkiye genelinde sanayinin payı nasıl GSMH içinde yüzde 25 ise biz Samsun'da da bunu tarımdan sağlıyoruz. Sanayide yüzde 19 civarlarındayız. Tarımla birlikte koşan bir de sanayimiz var. Bu yönden biz çok avantajlıyız. Birinden biri geri kalmış değil. Türkiye genelinde tarım geri kalmış, sanayi daha ön plana çıkmış. Ama Samsun özeline baktığımız zaman tarımdan kazandığımız yüzde 25, sanayiden kazandığımız yüzde 19 ise arada yüzde 6'lık bir fark var. Bu fark kapansın demiyorum. Aksine her ikisi de yükselsin. Sanayide yüzde 30'ları bulalım, tarımda yüzde 40'ları bulalım. Toplam GSMH'nin içindeki mutlak değeri yükseltmek lazım. Turizmde de, eğitimde de yükseltmek lazım. Bizim var olan asıl öz sermayemiz bu mübarek topraktan ve bizim insanımızın kabiliyetinden hiç şüphe etmediğim sanayi üretiminde yol kat etmemiz lazım. Vezirköprü ve Havza çevresinde aşağı yukarı 100 bin hektar bir tarım alanımız var. Vezirköprü'müz önemli bir tarımsal bölgemiz. Burada çiftçimizin muhakkak elinden tutmamız lazım, destek olmamız lazım. Burada en küçük bir ihmalimiz olursa Allah bizi affetmez. Size samimi söylüyorum. Geçtiğimiz 3 sene içinde 350 milyon TL civarında köylerimizde yol hizmetine para harcadık. Bildiğim kadarıyla Vezirköprü'de 2014'den önce 1 kilometre sıcak karışım yoktu. Şimdi bırakın sıcak asfaltı köylerimize beton yollar yapıyoruz. Bunlar az işler değil" ifadelerini kullandı.

Vezirköprü'de kırsal kalkınmaya tam destek

Kırsal kalkınmada Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin büyük rol oynadığını da söyleyen Başkan Yılmaz, "200 çiftçiye 5 ton nohut tohumu dağıtarak 500 dekar arazide nohut ekimini sağladık. 1 dekarda 180- 200 kg. arası verim alınmış. Nohut üretimi için çiftçilerimize 40 bin TL'lik destek sağladık. 22 çiftçiye 6 ton sarımsak tohumu dağıttık. 100 dekar alana dikimini sağladık. Bir dekardan yaklaşık 500 kg ile 900 kg arasında verim alınmış. Belediyemiz bütçesinden sarımsak desteği için 100 bin TL harcamışız. Çiftçilerimizin sebze fidesi ihtiyacını karşılamak için Vezirköprü Belediyemizle ortaklaşa yürütülen proje kapsamında domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı yaptık. İpek böcekçiliğine, mantar üretimine, çilek üretimine ve daha sayamadığım birçok tarımsal faaliyete destek olduk. Desteklerimizi arttırarak köylerimizde yaşayan çiftçilerimizin kalkınmalarını sağlayacağız" diyerek tarıma verdikleri destekleri açıkladı.

"Bu şerefsiz PKK'cılar da bu işi yapmaya bir daha cesaret edemezler"

"Bu ülke zengin olmak zorunda" diyen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu ülke 2023'e kadar kişi başına düşen geliri 20 bin dolarlara çıkartmak zorunda. Bizim mutlaka kalkınmamız ve üretmemiz lazım. Üretmek deyince akan sular durmalı. Biz 2023'de tarımda, sanayide, hizmetler sektöründe kişi başına düşen geliri artırırsak, ihracatta 500 milyar dolar seviyesini yakalarsak ondan sonra geçen 15 Temmuz'da yaşadığımız hain saldırı gibi saldırıya da kimse cesaret edemez. Şimdi Türkiye'nin dağlarında, Hakkari'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da askerimize kurşun sıkan bu şerefsiz PKK'cılar da bu işi yapmaya bir daha cesaret edemezler. Leşleri oralarda kayalıkların arasında kokar ve oradaki kartallara yem olurlar." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Vezirköprü Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title