Haberler

Vezirköprü'ye Turizm Gezisi

'Turizm Haftası' kapsamında gezi düzenlenen Vezirköprü ilçesinde tarihi ve turistik yerler gezildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde organize edilen gaziye Vezirköprü Kaymakamlığı ev sahipliği yaptı. Vezirköprü'ye Samsun'dan giden 150 kişilik kafileye, ilk olarak Altınkaya Baraj Göleti Çeltek mevkisinden feribotla Şahinkayası Kanyonu gezdirildi. Kaymakam Adem Arslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal'ın da katıldığı gezide mavi ile yeşilin buluştuğu yöreye hayran kalındı. Kaymakam Arslan, buranın bir doğa harikası olduğunu, gelecek yıllarda Şahinkayası Kanyonu'nun vazgeçilmez bir turizm bölgesi olacağını söyledi.

Üç saatlik kanyon gezinden sonra Çeltek'te piknik yapan kafileye köylüler yöresel yemeklerden hamur işi ikramında bulundu. İlçenin tarihi ve turistik yerleri gezen kafile, Kütüphane Müdürü Nejdet İğci tarafından bilgilendirildi.

Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, insanların bakış tarzları ve yaşamlarının her geçen gün değiştiğini belirterek, “Bin yıllarca medeniyetler buralarda yaşamış. Anadolumuzun her tarafı her türlü değere sahip. Vezirköprü'yü bugün kültürel, tarihi ve turistik değerlerimizle yöre insanına göstermek istiyoruz. Bu gezinin Vezirköprü için turizm ve kültürel alanda bir açılım olacağına inanıyorum" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ise her yıl Samsun'un ilçelerine geziler düzenlediklerini, bu gezilerle tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak istediklerini ifade ederek, "Vezirköprü, bünyesinde barındırdığı zengin mimari mirası ve doğal güzellikleriyle bir turizm merkezi. Altınkaya Baraj Gölü'ndeki Şahinkaya Kanyonu, Kunduz Ormanı ve tarihi mekanlarıyla tam bir turizm cenneti olmaya aday. Vezirköprü'ye gelmekten çok mutlu olduk. Mayıs ayı sonunda da Kunduz Ormanı'nda doğa yürüyüşü ve bisiklet yarışı düzenleyeceğiz” diye konuştu. Samsun'dan giden heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

(ŞU-SA) 18.04.2008 19:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title